Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Průmyslový loft

Průmyslový loft

Opuštěné prázdné výrobní haly a budovy, které již dosloužily, dávají možnost vzniknout novým úžasným projektům. Mohou být místem pro veřejnost, nebo soukromým rájem pro ty co ocení tyto zajímavé prostory s historií. V každém z těchto interiérů se odráží jejich minulost a mají své nezaměnitelné kouzlo.

Co je to loft

Samotné slovo pochází z angličtiny a znamená podkroví, nebo horní patro, které je rozděleno do menších dílů. Ve skutečnosti je to místo/ bydlení, které vzniklo rekonstrukcí nevyužitých průmyslových či skladovacích prostor, nebo jednoho jejich podlaží. Typickou vlastností loftů jsou vysoké stropy, maximálně otevřený prostor, přiznané konstrukční prvky jako mohou být cihlové sloupy, litinové nebo kovové profily. Lofty se často vyskytují ve velkých městech jako je Londýn, Paříž nebo New York. Po skončení druhé světové války totiž zkrachovalo mnoho firem a opuštěné tovární budovy začali k bydlení využívat svobodní umělci. Nyní jsou taková místa velmi populární a vyhledávaná.

Průmyslový loft

Na skok v Londýně

Podíváme se do Londýnské čtvrti Shoreditch, kde byl jeden takový průmyslový loft vytvořen. Pod křídla si objekt vzala společnost HouseUP a navrhla jeho kompletní rekonstrukci. Původní cihly i okna byly zachovány a repasovány. Stejně tak originální prkenná podlaha, která odráží historii tohoto místa. Kromě výrazné cihlové zdi, dominující celému prostoru, je zbytek zdí vymalován na bílo. Přiznané ocelové traverzy horizontálně oddělují prostor obývacího pokoje a kuchyně. V interiéru se také často opakuje použití masivního dřeva. Modrá sedačka, zelená průmyslová svítidla a mnoho kovových zařizovacích prvků. Vše je sladěno do posledního detailu. Industriální ráz se tomuto místu nezapře. Bronzové trubky na poličkách, baterie v kuchyni, nebo efektní žebřík na zavěšení ručníků zavěšený v koupelně. Cit pro detail je vidět na každém kroku. V koupelně použitá betonová stěrka působí čistě. Zvolené kachle s retro vzorem ve sprše tak díky malbě spíše vyniknou. Barevně i funkčně je celý interiér dotažen k dokonalosti a milovníci industry zde budou zajisté spokojeni. 

Zdroj: houseup.co.uk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock