Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Prosvětlený bungalov s hravým interiérem

Prosvětlený bungalov s hravým interiérem

Bydlení plné světla a čerstvého vzduchu. Otevřená dispozice, ale i blízkost k přírodě. Přesně toto jsou trendy současného bydlení. Jeden takový dům se nachází i v jedné vesničce nedaleko Košic. Jistě budete překvapeni, jak skvěle tento bungalov vypadá.

Parcela měla hotovou základovou desku

Základovou desku tohoto jednopodlažního domu položil původní majitel, který však pozemek prodal. Později parcelu koupil syn staršího manželského páru. Ti si zde začali budovat svoji oázu klidu a vysněné domácí zázemí, kde budou s radostí trávit svůj volný čas. Dům se nachází ve vesničce nedaleko Košic, proto si zde majitelé užijí dostatek klidu, kdy se mohou v případě potřeby lehce přemístit do města.

Architekt navrhnul dokonale prosvětlený dům

O stavbu domu se staral architekt Štefan Pacák, který mimo jiné navrhoval i dům pro syna majitelů, který bydlí přes ulici. Manželský pár byl překvapen, jak dobře vypadal dům jejich syna, a rozhodli se, že stejného architekta povolají i pro stavbu svého domova. Vzhledem k tomu, že základová deska domu byla již navržená, musel se jí podřídit i projekt na stavbu domu. Výsledkem je hravé bydlení plné světla, jež prochází do interiéru skrze střešní a fasádní okna.

Poté, co se dostaneme do domu, nás mile překvapí otevřenost celého prostoru. O tu se stará velká užitná plocha, ale i prosvětlené prostory, které interiér ještě více opticky zvětšují. Ačkoliv je interiér prostorný, nepůsobí nijak chladně. Naopak. Díky využití dřevěných trámů v kombinaci s přirozeným denním světlem dům dýchá útulnou a pohodovou atmosférou.

Prosvětlený bungalov s hravým interiérem

Dům se skládá ze dvou částí

Dům se skládá ze dvou funkčních částí. Ze společenské a soukromé zóny. Společenská zóna disponuje velkým obývacím pokojem spojeným s kuchyní, kdy je dominantou obývacího pokoje krb. Nechybí zde ani vstup na dřevěnou terasu. Kuchyně je opatřena vybavením na míru, které šikovně skrývá množství úložných prostor. Soukromá zóna je v zadní polovině domu a disponuje koupelnou, ložnicí a šatníkem. Mimo to v domě najdeme i dva pokoje pro hosty s koupelnou, které slouží pro širokou rodinu a přátele majitelů. V přední části domu se nachází i technická místnost, majitelčina pracovna a dílna pro kutily.

Střešní okna hrají velkou roli při osvětlování tohoto domu. Jsou orientována tak, že do domu přivádí nejvíce slunečního světla během dopoledních hodin, kdy lze množství světla regulovat ovládáním, které ovládá rolety, žaluzie i větrání. Tímto ovladačem mohou majitelé zastínit až sedm střešních oken. Okna jsou opatřena samočisticí vrstvou, která díky chemické reakci vyčistí déšť. Okna jsou umístěna tak, aby se při jejich plném otevření dům dokonale vyvětral během pár minut.

 

Zdroj: www.velux.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock