Bydlení Přidáno: 6. 3. 2018

Prostorný moderní interiér

Snaha o vytvoření oázy klidu uprostřed rušného velkoměsta. I takto by se dal charakterizovat interiér tohoto bytu, který byl vytvořen pro mladý pár žijící v Gdaňsku, jednom z největších polských měst. Pár hledal únik z rušného města, ale kvůli jejich práci nepřipadalo stěhování do přírody v úvahu. Jak dopadla snaha architektů ze studia Arte Dizain, dopřát jim místo k relaxaci v této velké metropoli?

Snaha o vytvoření oázy klidu uprostřed rušného velkoměsta. I takto by se dal charakterizovat interiér tohoto bytu, který byl vytvořen pro mladý pár žijící v Gdaňsku, jednom z největších polských měst. Pár hledal únik z rušného města, ale kvůli jejich práci nepřipadalo stěhování do přírody v úvahu. Jak dopadla snaha architektů ze studia Arte Dizain, dopřát jim místo k relaxaci v této velké metropoli?

Kousek přírody uprostřed rušného města

Byt se nachází v blízkosti lesů – proto byla příroda hlavní inspirací pro architekty. Vytvořili tak světlý, prostorný a hlavně útulný interiér, ve kterém je radost bydlet. Všechny funkční zóny v domě jsou jasně vyznačeny a ohraničeny. Většina věcí v tomto bytě o velikosti 135 m2 je vytvořena z opakujících se materiálů, což má velký vliv na celkový vzhled interiéru. V bytě hraje prim příroda – dub, olejované desky – pokrývají velkou část interiéru, což mu dodává jedinečný charakter. Materiály jsou přirozené, což je v tomto prostoru vzhledem k přání majitelů, velkou výhodou.

Dřevo, tkaniny i teplé barvy tvoří kouzlo domova

Všudypřítomné dřevo, měkké tkaniny a koberce, dokonce i obrazy, dokazují, že zde mladí majitelé najdou místo, kde si po dlouhém a rušném pracovním dni budou moci odpočinout. Na stěnách si můžeme povšimnout betonových desek, které bytu dodávají mírný nádech industriálního stylu. Otevřený prostor bytu nabízí obývací pokoj, kuchyňský kout a jídelnu. Betonová zeď v obývacím pokoji má svůj ekvivalent v podobě cihlové stěny, která se nachází v ložnici a kanceláři. V koupelně najdeme velké zrcadlo, jehož úkolem je celý prostor opticky zvětšit. Nechybí zde ani spousta úložného prostoru, kterého není nikdy dost.

Snaha o vytvoření oázy klidu uprostřed rušného velkoměsta. I takto by se dal charakterizovat interiér tohoto bytu, který byl vytvořen pro mladý pár žijící v Gdaňsku, jednom z největších polských měst. Pár hledal únik z rušného města, ale kvůli jejich práci nepřipadalo stěhování do přírody v úvahu. Jak dopadla snaha architektů ze studia Arte Dizain, dopřát jim místo k relaxaci v této velké metropoli?

Zaměřeno na detaily

Osvětlení tohoto bytu by se dalo samo o sobě považovat za designový kousek. Zvláště pak osvětlení nad jídelním stolem a v obývacím pokoji, kdy zlatavá barva skvěle kontrastuje k velkým bílým plochám. Všimnout si musíme i lokálních světel, která najdeme například u psacího stolu nebo v ložnici. Jako další dekorační prvek jsou v tomto bytě použity obrazy, které ukazují, že mají co dělat i v bytech mladých lidí. Ne každý obraz v sobě musí skrývat chaloupku či portrét, jako tomu bylo dříve. Naprosté soukromí v ložnici zajišťují velké vzorované závěsy, které se táhnou přes celou stěnu – to kvůli velkým oknům, které do místnosti a vlastně i celého bytu přitahují dostatek světla. Mě osobně nejvíce zaujala podlaha v ložnici a kuchyni, která má na sobě čáry, které mohou někomu připomínat čmouhy od černých bot.

 

Zdroj:  artedizain.pl
Další články: