Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Prosklená dřevostavba v malebné krajině

Prosklená dřevostavba v malebné krajině

Tato dřevostavba dokazuje, že člověk ke svému životu nepotřebuje rozměrné stavby, aby mu v nich bylo dobře a cítil v nich naplnění své potřeby prostoru. V tomto domě je na 82 čtverečních metrech vše, co zajistí člověku životní potřeby i potřebu pospolitosti, a navíc je tu možné se každý den z pokojů kochat úžasným výhledem do kraje.

Větší chata naplněná sluncem

Patrový dům evokující svou velikostí spíše větší chatu je situován v překrásné krajině Slovinska, které dává patřičně vyniknout díky užití skla ve velkých plochách přední části domu. Stavba je rozdělena na čtyři stejně velké úseky – místnosti, které jsou uskupeny tak, aby jejich součástí byla právě prosklená část domu, což dodává každé z těchto místností další rozměr daný výhledem do kraje a opticky to zvětšuje prostor a naplňuje ho světlem. Zajímavostí také je, že stavba není na bocích opatřena žádnými okny, veškeré světlo tedy vychází právě z přední prosvětlené části domu. Domek stojící na kraji lesa respektuje životní prostředí a zapadá do okolní krajiny, aniž by ji narušoval – to bylo také jedním z cílů projektu.

Prosklená dřevostavba v malebné krajině

Nejlepší dřevostavba Slovinska roku 2016

Stavba nedisponuje přemírou místností, najdeme tu však ty základní, navíc komfortně vybavené, což je zcela dostačující. V přízemí se nachází obývací pokoj, kuchyně, jídelna a koupelna se saunou. První patro zabírá ložnice s výhledem na spodní patro. Budova umožňuje jak stálé bydlení pro jednoho či dva obyvatele, tak může být využívána pouze jako víkendový příbytek pro rodiny s dětmi či bez dětí. Dřevostavba získala v roce 2016 první místo v soutěži o nejlepší dřevostavbu Slovinska.

Zdroj: www.studiopikaplus.si

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock