Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Proměna staré chatky na opravdové bydlení

Proměna staré chatky na opravdové bydlení

Malá Markétka nevyrůstá se svými rodiči, ale s babičkou Vendulou a jejím partnerem Jardou. Chatka, ve které žijí, je v neutěšeném stavu. Takto začíná příběh jedné z největších proměn v historii pořadu Jak se staví sen

Paní Vendulka je matkou dvou synů. Zatímco jeden z ní udělal šťastnou babičku, ten druhý se, jak se říká, moc nevyvedl. Také z ní udělal babičku, ale v jeho případě musela nahradit matku, která se dítěte vzdala. Jakou radost jí a její vnučce udělají designéři pořadu Jak se staví sen?

Vendula je rozvedená, její manžel si našel jinou a Vendula musela z domu odejít. Jeden syn zůstal v její péči, druhý si vybral bydlení s tátou. Bývalý manžel navíc Vendule nadělal dluhy a ta je musela splácet. Na Vendulu se usmálo štěstí, až když potkala současného partnera Jardu. Přestěhovali se spolu do malého domku – bývalé chaty Vendulčiných rodičů – a těšili se na společný život, na to, jak si domek předělají, budou cestovat a užívat si společného života. Ale osud tomu chtěl jinak. Vendula se rozhodla postarat o vnučku, která hned po narození skončila v kojeňáku. 

Proměna staré chatky na opravdové bydlení

A jak se na proměnu dívají designérky

Jak říká Martina Pištěláková a Zuzana Schubertová, chatka ze sedmdesátých let nám připravila několik nemilých překvapení. Komplikací byla různorodost stavebních materiálů, jejichž původ nikdo dopředu neznal, nerovnosti podlah i stěn nebo nutnost různých dalších oprav, se kterými se původně nepočítalo. Interiéru určitě prospěje změna dispozic, díky kterým se z nevyhovující chatky stane plnohodnotné bydlení pro tříčlennou rodinu, včetně nového pokoje pro čtyřletou Markétku. Ani jedna z nás netušila, zda takovouto proměnu zvládneme za pět dnů. To pak byla největší radost, že se vše podařilo v termínu. Byla to největší proměna v historii Jak se staví sen.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 12. března ve 21.30 na Primě

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock