Bydlení Přidáno: 31. 8. 2017

Proměna bytu v cihlovém domě z 50. let

Rekonstrukce bytu 1+1 s maximálním využitím každého centimetru. Cílem bylo vytvořit v bytě nejen místo pro spánek a odpočinek, ale také pracovní kout pro příležitostnou práci.

Rekonstrukce bytu 1+1 s maximálním využitím každého centimetru. Cílem bylo vytvořit v bytě nejen místo pro spánek a odpočinek, ale také pracovní kout pro příležitostnou práci.

Byt 1+1 v dezolátním stavu bylo nutné zrekonstruovat od základu. S požadavky majitelů s důrazem na dostatečné množství úložných prostor si museli architekti poradit a v bytě o ploše 27 m2 to brali jako výzvu.

Do malého bytu bylo nutné vměstnat kuchyň, jídelnu, koupelnu, ložnici, obývací prostor a pracovnu. Z původního zařízení v bytě zbylo několik drobností, jinak se přistoupilo ke kompletní rekonstrukci, kdy bylo nutné vyměnit okna, topení i většinu podlah. Aby se naprosto využil do detailu prostor bytu došlo i na odstranění příček v chodbě, v koupelně i v kuchyni. Aby se využil každý centimetr, nábytek byl vyráběn na míru.

Jako pracovna, ložnice i obývací pokoj slouží multifunkční pokoj, do kterého se vešel pracovní kout, skříňky, postel s úložným prostorem i gaučík, ze kterého lze pohodlně sledovat televizi. Zajímavým prvkem je obklad stěny světle šedým obkladem z laminované dřevotřísky, který navazuje na sestavu postele a skříní. Celý celek sjednocuje a zároveň plní praktickou funkci a zabraňuje poškození stěny za postelí a gaučem.

Útulná kuchyň s jídelnou i přes své malé rozměry nabízí dostatek úložného prostoru díky velkorysé výšce stropu 266 cm, která umožnila umístit horní skříňky ve dvou řadách.

Z původních prvků bytu se zachovaly dubové parkety v multifunkčním prostoru, které byly v zachovalém stavu. Bylo nutné je pouze zrenovovat. Druhou použitou podlahovou krytinou je zátěžový vinyl, který sjednocuje kuchyň s chodbou a opticky prostor zvětšuje.

Architekti šikovně využili prostor vestavěným podhledem na chodbě a modulem nábytkové stěny, která se skládá z botníku, skříněk s výklopy, velké šatní skříně a mini vinotéky.

Malou koupelnu o rozměru 1,2 x 2m opticky zvětšují velkoformátové obklady, použitá tmavá barva dodává pocit tepla a útulnosti. Do koupelny se vešlo vše potřebné – sprchový kout, elektrický ohřívač vody, toaleta, umyvadlo se skříňkou, kombinovaná pračka se sušičkou a nástěnná skříňka.

Rekonstrukce bytu 1+1 s maximálním využitím každého centimetru. Cílem bylo vytvořit v bytě nejen místo pro spánek a odpočinek, ale také pracovní kout pro příležitostnou práci. Rekonstrukce bytu 1+1 s maximálním využitím každého centimetru. Cílem bylo vytvořit v bytě nejen místo pro spánek a odpočinek, ale také pracovní kout pro příležitostnou práci. Rekonstrukce bytu 1+1 s maximálním využitím každého centimetru. Cílem bylo vytvořit v bytě nejen místo pro spánek a odpočinek, ale také pracovní kout pro příležitostnou práci. Rekonstrukce bytu 1+1 s maximálním využitím každého centimetru. Cílem bylo vytvořit v bytě nejen místo pro spánek a odpočinek, ale také pracovní kout pro příležitostnou práci. Rekonstrukce bytu 1+1 s maximálním využitím každého centimetru. Cílem bylo vytvořit v bytě nejen místo pro spánek a odpočinek, ale také pracovní kout pro příležitostnou práci.
Další články: