Bydlení Přidáno: 12. 6. 2018

Proměna bytu? Černá mozaika i kuchyň bez horních skříněk

V tomto bytě, který se nachází v historickém domě, bydlí tříčlenná rodina. Partneři a malé dítě. Pro jejich spokojený život byla rekonstrukce více než na místě. A jak byt po jejím provedení vypadá? Zprvu vám můžeme prozradit, že vzniknul minimalistický prostor v jemných barvách, jenž si v sobě nechal i kus dobového kouzla.

V tomto bytě, který se nachází v historickém domě, bydlí tříčlenná rodina. Partneři a malé dítě. Pro jejich spokojený život byla rekonstrukce více než na místě. A jak byt po jejím provedení vypadá? Zprvu vám můžeme prozradit, že vzniknul minimalistický prostor v jemných barvách, jenž si v sobě nechal i kus dobového kouzla.

Bytový dům ve Varšavě můžeme najít i po přezdívkou Wilcza 72, podle adresy, na níž se nachází. Tento dům byl postaven roku 1900, avšak během varšavského povstání v roce 1944 utrpěl velká poškození. Poté, co jej koupil před několika lety soukromý investor, rozhodl se, že z domu vytvoří byty, ale fasádu nechá zdobenou dírami po kulkách. Nejen díky tomu celý dům dýchá historií.

Třetí byt pro majitele

Při rekonstrukci tohoto domu vzniklo pár nových bytů. Jeden z nich – třípokojový, koupil pár s malým dítětem. Jelikož muž často cestuje na trase Česko, Polsko a Německo; je jasné, že kromě českého a rakouského bytu by se mu hodil i jeden v Polsku. Na návrhu rekonstrukce se podílelo pražské architektonické studio Skutek Architecture, s nímž měl majitel zkušenosti již z minula. Právě díky majitelově vytíženosti většina komunikace probíhala přes emaily a telefonáty.

Přeměna dispozice bytu

Ačkoliv celý dům dýchal na majitele neskutečnou atmosférou, bylo třeba, pohrát si i s dispozicí samotného bytu. Proto se byt z 3+kk proměnil na 4+kk. „Byt jsme upravili na minimalistickou čtyřpokojovou dispozici, která si uchovala půvab historických prostor. Zachovali jsme nosné zdi i konstrukce podlah a stropů, pomocí montovaných příček se zabudovaným nábytkem jsme pak byt nově rozdělili podle požadavků rodiny.“ říká architekt. Díky těmto úpravám rodina získala dostatek úložných prostor. Subtilita nových konstrukcí příjemně kontrastuje s původními masivními zdmi.

V tomto bytě, který se nachází v historickém domě, bydlí tříčlenná rodina. Partneři a malé dítě. Pro jejich spokojený život byla rekonstrukce více než na místě. A jak byt po jejím provedení vypadá? Zprvu vám můžeme prozradit, že vzniknul minimalistický prostor v jemných barvách, jenž si v sobě nechal i kus dobového kouzla.

Atypický nábytek i jasné barvy

Hlavní obytný prostor ve středu dispozice je díky velkým oknům plný světla. V čele pokoje najdeme chytře zalomenou kuchyni s natočeným barem. Zvláštností jsou chybějící horní skříňky. V tzv. ložnicové hale najdeme sklad, šatnu, komoru, ale i dveře do hlavní ložnice a do dětského pokoje. Na opačném konci je vstup do malého pokoje pro hosty, jenž slouží i jako pracovna.

Přáním majitelů bylo použití jasných barev. Přesněji kombinace bílého a světlého dřeva, v koupelně pak tmavá mozaika. Na podlahách bytu najdeme dřevo v provedení drásaného dubu, vestavěný nábytek je vyroben v kombinaci bílého matného lamina Egger a tmavě mořené dubové a světlé březové dýhy. Krásnou mozaiku v koupelně doplňuje akátové dřevo, které najdeme na nice s vanou.

Zdroj:  skutek.cz
Další články: