Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Proč vybrat na střechu keramickou střešní krytinu?

Proč vybrat na střechu keramickou střešní krytinu?

Keramická střešní krytina je už takovou klasikou mezi skládanými střešními krytinami pro šikmé střechy. Díky vývoji nových technologií zdokonaluje své praktické vlastnosti, aniž by přitom přišla o svou původní krásu. Keramická střešní krytina má však ještě celou řadu dalších výhod, které z ní činí tu správnou volbu pro vaši střechu.

Ekologicky šetrný materiál s dlouhou životností

Výchozími surovinami pro výrobu pálených keramických tašek jsou vytěžené jíly a hlíny, které se suší a vypalují pomocí nejmodernějších cihlářských zařízení. Výslednými výrobky jsou klasické režné tašky bez povrchové úpravy, tedy takové, jaké známe z českého venkova. Tyto výrobky jsou ekologicky velice šetrné, a jakmile doslouží, je možné je recyklovat. Než ovšem k takové recyklaci dojde, může to trvat až sto let. Životnost  keramické střešní krytiny je totiž velmi dlouhá. Zachovává si přitom svou původní barvu bez dodatečných nátěrů a ochranných vrstev. Díky své vysoké stálosti hodnot tak vydrží po mnoho generací.

Odolnost keramické střešní krytiny

Nejenže se keramická střešní krytina pyšní dlouhou životností, další její velkou výhodou je také vysoká odolnost. Pálená taška je tak mimo jiné i mimořádně mrazuvzdorná a pevná, za což vděčí důmyslné technologické výrobě. Keramická střešní krytina se rovněž vyznačuje výbornou odolností vůči UV záření, takže si udržuje stálou barvu. Odolává však i působení kyselých dešťů, sněhu a krupobití. S tím souvisí také její vysoká mechanická pevnost například s ohledem na tlak spadaného sněhu. K dalším významným pozitivním vlastnostem keramické střešní krytiny patří rovněž nehořlavost.

Proč vybrat na střechu keramickou střešní krytinu?
Foto: Tondach - Wienerberger

Přírodní materiál s neomezenými možnostmi využití

Tento typ střešní krytiny je šetrný k přírodě a má dobrý vliv také na lidské zdraví. Pod střechou z keramické střešní krytiny tak vzniká přirozeně zdravé prostředí, jež vytváří pocit pohody a zajišťuje opravdovou kvalitu bydlení. Díky skvělé prodyšnosti zde dochází k rychlému vysoušení, které zabraňuje vzniku plísní. Takové zdraví prospěšné prostředí přitom může vzniknout v jakémkoliv obytném objektu. Keramická střešní krytina totiž najde uplatnění u všech architektonických stylů. Ať už se tedy jedná o moderní rodinný dům či tradiční venkovské sídlo, tento typ zastřešení dodá bydlení na kráse i bezpečnosti.

Nevýhody keramické střešní krytiny

Keramická střešní krytina je zárukou vysoce kvalitního užitného komfortu, který se po celá staletí stává hlavní devizou tohoto odvětví. Přestože tak tento typ střešní krytiny svými kvalitami převyšuje ostatní, něco by se mu vytknout dalo. V prvé řadě je to poněkud vyšší cena, v druhé pak potřeba výstavby robustního a pevného krovu, bez kterého nebude mít keramická střešní krytina jakožto krytina ze segmentu těžšího materiálu ten správný nosný základ.

Štítky: střecha
Foto: Tondach - Wienerberger
Zdroj: www.wienerberger.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock