Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Přízemní dům navržený tak, aby vyhovoval potřebám mladé rodiny

Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.

Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.

Jednopodlažní dům

K tomuto krásnému domu se můžeme dostat ze severní strany pozemku. Dům je přízemní - s plochou střechou a zcela nepodsklepený. Stavba byla navržena jako kubická forma, jejíž půdorys opisuje tvar kříže.  Najdeme zde dvě hlavní zóny, z nichž první je soukromá - klidová. A druhá zase slouží ke společnému trávení volného času. Klidová část se skládá z konstrukce pokryté různě velkými čtvercovými otvory, jež slouží jako okna. Lze říci, že jde o metaforu suků, které lze najít v cedrovém dřevu, které zde tvoří fasádu.  Společenskou část tvoří betonová slupka, která vypadá, jakoby "pojídala" soukromou zónu, jež nám může připomínat dřevěný špalík.

Dům v kontaktu s přírodou

Betonová část je vyplněna skleněnou membránou - černým alucobondem, která zvětšuje požitek z kontaktu interiéru s okolní přírodou. Jako přechod mezi těmito prostory slouží centrální hala, která obsluhuje všechny funkční segmenty.

Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.

Dům je rozdělen do čtyř částí. Ze severní strany na halu navazuje vstup do domu. Ten je propsán na severní fasádě, která je osvětlena střešním světlíkem. Odtud se dostaneme do zádveří, z něhož se vstupuje do garáže, kotelny a skladu. Dále se ze vstupní haly dostaneme do kuchyně s jídelnou. Za kuchyní se ukrývá obývací pokoj, který díky velkým skleněným plochám zvolna navazuje na zahradu. Tuto část lze oddělit od zbytku domu s pomocí posuvných dveří z cedru.

Další částí, kterou v domě najdeme, je malá šatna a vstup do pokoje pro hosty, jenž má i svoji vlastní koupelnu. Jako poslední zóna jsou zde ložnice, koupelny a šatna. V místě, kde se schází obytný a ložnicový segment, se nachází velká terasa orientovaná na jihozápad. Proti přehřátí domu zde slouží přesahy betonové střechy.

Štítky:
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Mladá čtyřčlenná rodina toužila po jednom: Chtěli si splnit své přání o vytvoření přízemního domu, který by obývali hlavně v létě a o víkendech. Pro stavbu byla vybrána vesnice poblíž Prahy s pozemkem orientovaným na severojižní stranu s mírným svažováním k jihu.
Zdroj: www.roomarch.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejlepší projekty

Vila na venkově

byt Dělnická

Barevný interiér

Hravý a útulný domov

Skandinávií inspirovaný interiér

Bydlení ve Varšavě

Sledujte nás

Nejčtenější články

Rekonstrukce stoletého rodinného domu se stodolou

Bývalý statek z roku 1850 po kompletní rekonstrukci

Opravila dům po prarodičích a zachránila tak desítky vzpomínek

Bydlení s nádechem skandinávie

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Namísto dřevostavby bydlí ve zrekonstruované sýpce