Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Příjemná venkovská romantika

Příjemná venkovská romantika

Kuchyně v bílé barvě s pastelovými akcenty, kterou dnes navštívíme alespoň virtuální cestou, je opravdovou pastvou pro oko. Působí jemně, elegantně a neskutečně romanticky. S důrazem na venkovské prvky vytváří útulnou atmosféru, a tak v ní musí být radost vařit, péct i stolovat.

Praktická kuchyně pro velkou rodinu

Velká rodina se třemi dětmi, ke kterým brzy přibyde další, si v příjemném romantickém stylu postupně zařizuje celý svůj dům. Jeho srdce přitom tvoří právě kuchyně dostatečně velká a útulná pro všechny. Majitelé se úmyslně vyhnuli lesklým a příliš moderním prvkům. Vsadili naopak na ty tradiční ozdobené patinou. Příkladem tak může být patinovaná kuchyňská linka, která se hodí k ostatnímu zařízení a splňuje i praktickou funkci. Není na ní totiž hned vidět každý flíček.

Hra s jemnými akcenty barev

Bílá barva s nádechem patiny převládá v celé kuchyni. Přesto její převahu sem tam příjemně rozbíjejí akcenty pastelových barev. Kuchyně tak díky nim nepůsobí uhlazeně, ale mile a vesele. Platí to například pro skříňky kuchyňské linky a pro kredenc. Jejich dvířka jsou totiž z čirého skla, takže je přes ně vidět nádobí s jemnými akcenty pastelových barev a romantickým nádechem venkova. Hravému stylu, kterého tak bylo dosaženo, napomáhá také orámování polic růžovou stužkou.

Příjemná venkovská romantika

S výhledem na muškáty

Velice zajímavým počinem v této kuchyni je zakomponování dřezu přímo pod okna. Mytí nádobí si tak lze zpříjemnit výhledem do zahrady a na květy muškátů v truhlících za okny. Díky velikosti dřezu a širokému parapetu jsou navíc okna chráněna před kontaktem s vodou. Chytrým a pěkným řešením je rovněž zpevnění desky pod pracovní deskou kvůli poněkud větší váze keramického dřezu. Příjemným nápadem je i romantický závěs pod dřezem, který zakrývá často používané věci. Ten je stylový i praktický zároveň.

Jídelní stůl jako srdce kuchyně

Ve středu kuchyně obklopeném kuchyňskou linkou a kredencem a také v dosahu půvabných kachlových kamen spočívá překrásný jídelní stůl, který doplňuje šest neméně krásných židlí. Přirozený půvab dřeva vyniká díky bílému laku, který má opět tolik podmanivé kouzlo patiny. Romantický nádech umocňují i podsedáky s jemným dekorem.

Tato kuchyně v bílém navozuje atmosféru starých venkovských obydlí, je elegantní a jemná, ale přesto veselá. S výhledem na malované nádobí v kredenci či muškáty za oknem je tou pravou babičkovskou kuchyní v moderním a praktičtějším hávu.

Zdroj: www.blog.decodom.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock