Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Postavte dům, ve kterém nebudete trpět alergiemi a nemocemi

Postavte dům, ve kterém nebudete trpět alergiemi a nemocemi

V současné době je čím dál tím více lidí postiženo alergiemi. Může za to především nezdravé bydlení, kterým se lidstvo mílovými kroky vzdaluje od přírody. Odsunutí přírodních stavebních materiálů na samý okraj zájmu a jejich nahrazení umělými materiály si vyžádalo svou daň, která dopadá hlavně na děti. Podle pediatrů trpí v České republice alergiemi 23% dětí a tento počet stále narůstá. Není vám zdraví vašich dětí lhostejné? Dopřejte jim zdravé bydlení.

Zpátky k přírodě v dřevostavbě

Odvrácení se člověka od přírody zanechává kruté škody po celé planetě. Zatímco se ji lidstvo snaží ovládnout, příroda důrazně připomíná, kdo je jejím pánem. Dříve lidé alergie neznali, protože žili v souladu s přírodou. Vážili si jejích pokladů, kterých dokázali využít zdravě a s důvěrou. Brzy poznali výhody bydlení v dřevěných stavbách, které mělo pozitivní vliv na jejich zdraví. Ve stejném duchu žily i další a další generace, než přišlo „pokrokové“ 20. století a dřevo upadlo v nemilost. Z výsluní je vytlačily umělé materiály jako ocel, hliník, sklo a beton. Nová moderní architektura byla na světě, na světě byla ale také nová nemoc – alergie. Tu vyvolalo bydlení v uzavřených nedýchajících stavbách plných nezdravých materiálů a vláhy.

Lidstvo se nad svým nevěrným přístupem zamyslelo a dnes se konečně vrací zpátky ke kořenům. Snad není příliš pozdě...

Mám tě ráda jako... dřevo

Pokud vám není lhostejné vaše zdraví a zdraví vašich dětí, vraťte se zpátky ke dřevu a postavte si dům pro zdravé bydlení. Uvidíte, že bude tím nejlepším lékařem. Prokázalo se totiž, že dřevo má jako přírodní materiál opravdu výrazně pozitivní vliv na zdraví člověka. Dřevěný materiál má jedinečnou schopnost dýchat a vyvážit klima v místnosti. Díky této schopnosti se pak dobře dýchá i celé rodině. Dřevem totiž prochází vzduch, který čistí, tak akorát zvlhčuje a ještě v místnosti udržuje příjemnou teplotu. Se vzdušnou vlhkostí umí dřevo velice dobře pracovat. Díky faktu, že dřevěný materiál reguluje vlhkost, dochází k tomu, že ji stěny dřevostaveb absorbují nebo naopak uvolňují v závislosti na okolních podmínkách. Díky tomu se v dřevostavbách nedrží žádné bakterie a další mikrobi, kteří by mohli vyvolat alergie. Výhrou nejen pro alergiky je navíc skutečnost, že dřevěné stavby jsou mnohem méně prašné. Dřevo se totiž nenabíjí statickou elektřinou, a tak se v místnosti nevíří prach. Tento přírodní materiál navíc neobsahuje žádné nezdravé přísady, ani toxické látky, takže má další plus v cestě za zdravím.

Postavte dům, ve kterém nebudete trpět alergiemi a nemocemi

Příjemné a zdravé bydlení – v dřevostavbě

Dřevěné stavby však nemyslí jen na vaše zdraví, ale také na tolik příjemnou úsporu financí. Nemůže se tak například stát, že byste svůj domek ze dřeva zbytečně přetopili. Dřevostavba se totiž na rozdíl od zděných staveb mnohem rychleji vytopí a v létě se zase nepřehřeje. Umí zkrátka dobře pracovat s teplotou. I díky tomu, že mají dřevěné stěny vyšší povrchovou teplotu, přispívají k příjemnému prožitku ze zdravého bydlení.

A ještě jeden trumf mají dřevostavby v rukávě. Po té fyzické stránce totiž dokážou skvěle působit také na lidskou psychiku. Možná jste si i vy všimli, že přítomnost dřeva má na vás až zázračně uklidňující účinky. To potvrzují i studie, které proběhly v Norsku a v Japonsku, jež ukázaly, že prostředí vyvedené v klidných barvách a se dřevem jako stavebním materiálem má pozitivní vliv i na naši psychickou kondici. Příjemně teplá a přírodní barva dřeva totiž pozitivně ovlivňuje stav mysli, zklidňuje nervový systém a navozuje pocity spokojenosti a zklidnění.

Příroda a člověk zase spolu

Ke spokojenosti se sebou a svým bydlením nám může dopomoci i to, že jsme dali nejen ze zdravotních důvodů znovu šanci přírodě a jejím tak spolehlivým darům.

Vybudováním ekologické dřevostavby se tak ocitneme zase o kousek blíže k přírodě a jejímu zachování. Postavením domu ze dřeva splníme sobě i dětem sen o zdravém bydlení, ve kterém alergie a další civilizační nemoci nebudou mít šanci. A to za to přece stojí.

Štítky: dřevostavba
Postavte dům, ve kterém nebudete trpět alergiemi a nemocemi

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock