Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Pomazánka z pečených paprik

Konec léta a začátek podzimu je ideální dobou pro zkoušení nových receptů Jedním z těch, které by vám neměly uniknout je i pomazánka z pečených paprik.  Její příprava je trošku náročnější ale rozhodně stojí za to.

Konec léta a začátek podzimu je ideální dobou pro zkoušení nových receptů Jedním z těch, které by vám neměly uniknout je i pomazánka z pečených paprik. Její příprava je trošku náročnější ale rozhodně stojí za to.

Ingredience

3 ks červené papriky

100 g sýr feta

olivový olej na potření paprik 1 lžička

špetka pepře

špetka soli

1 trs petrželky

1 čajová lžička citronové šťávy

kapka vinného octu

Postup:

Každou z paprik očistíme a rozdělíme na 4 stejné díly. Lehce je potřeme olivovým olejem a dáme do zapékací mísy. Nejlépe slupkou nahoru a pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Že jsou papriky hotové poznáte podle drobného zčernání na slupkách.

Ještě horké papriky zabalíme do potravinové fólie a necháme tak zchladnout. Poté je oloupeme ze slupky a na jemnou nasekáme. Do nasekaných paprik přidáme feta sýr, petrželku, trošku citronové šťávy a dochutíme vinným octem.

Osolíme, opepříme podle chuti a necháme přes noc v lednici. Druhý den můžeme podávat. Skvěle chutná na opečeném toustu.

Štítky: recepty
Zdroj: foodlover.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Celková rekonstrukce bytu 3+1

Zahradní kuchyně Praha

Byt Praha Biskupcova

Malý loft ve velkém stylu

Rekonstrukce horské chaty

Minimalistický interiér v přírodní dýze a šedém laku

Sledujte nás

Nejčtenější články

Přineste si jaro domů

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Dům na kopci s úžasným výhledem

Dům se stodolou na Vysočině

Bydlení s nádechem skandinávie

Rodinný dům se starou stodolou a vzrostlou lípou