Vaříme Přidáno: 29. 8. 2017

Pomazánka z pečených paprik

Autor: Lenka Čerge

Konec léta a začátek podzimu je ideální dobou pro zkoušení nových receptů Jedním z těch, které by vám neměly uniknout je i pomazánka z pečených paprik. Její příprava je trošku náročnější ale rozhodně stojí za to.

Konec léta a začátek podzimu je ideální dobou pro zkoušení nových receptů Jedním z těch, které by vám neměly uniknout je i pomazánka z pečených paprik.  Její příprava je trošku náročnější ale rozhodně stojí za to.

Ingredience

 

3 ks červené papriky

100 g sýr feta

olivový olej na potření paprik 1 lžička

špetka pepře

špetka soli

1 trs petrželky

1 čajová lžička citronové šťávy

kapka vinného octu

 

Postup:

 

Každou z paprik očistíme a rozdělíme na 4 stejné díly. Lehce je potřeme olivovým olejem a dáme do zapékací mísy. Nejlépe slupkou nahoru a pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Že jsou papriky hotové poznáte podle drobného zčernání na slupkách.

Ještě horké papriky zabalíme do potravinové fólie a necháme tak zchladnout. Poté je oloupeme ze slupky a na jemnou nasekáme. Do nasekaných paprik přidáme feta sýr, petrželku, trošku citronové šťávy a dochutíme vinným octem.

Osolíme, opepříme podle chuti a necháme přes noc v lednici. Druhý den můžeme podávat. Skvěle chutná na opečeném toustu.

Zdroj:  foodlover.cz
Další články: