Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Pohádková chata v Alpách stojí v létě za návštěvu

Pohádková chata v Alpách stojí v létě za návštěvu

Pohodlná lehátka pár kroků od bazénu, vířivky a grilu, svádí k vyhřívání se na slunci. Krajina je klidná jako vodní hladina, jen sem tam ve větru zašumí větve stromů. Výhledy do čarokrásné přírody vzbuzují respekt před mohutnými vysokohorskými štíty… Doslova nebeský klid nabízí svým návštěvníkům romantická alpská chata Ferme de Moudon, která je příjemným útočištěm jak v zimních, tak v letních měsících.

Půvabná alpská dřevěnka je jako stvořená pro milovníky aktivního i pasivního odpočinku. Může se stát luxusním útočištěm pro nadšence do turistiky či cyklistiky, poskytne ale příjemné ubytování i těm, kterým ke spokojenosti stačí relaxace uprostřed krásné přírody spojená s koupáním a opalováním. Ferme de Moudon je zkrátka ideálním místem pro trávení letní dovolené.

Chata odkazující na tradiční architekturu

Pohádkové útočiště uvedené moderním posezením, bazénem a vířivkou si také v současné době udržuje vazbu na tradiční architekturu, jejíž výraz je patrný v exteriéru i v interiéru. Chata může pohostit až dvanáct návštěvníků, kterým zde jistě neunikne přitažlivý dotek historie. Naprosto kouzelná dřevěnka si totiž jak z pohledu zvenku, tak uvnitř zachovala autentické rysy statku ze 17. století, a tím i útulné domácí prostředí. Ačkoliv je tedy její interiér zařízen v podstatě moderním způsobem, odkaz na staré časy je zde více než patrný.

Pohádková chata v Alpách stojí v létě za návštěvu

V hlavní roli dřevo

Každý pokoj v dřevěnce má originální barevné ladění, které čerpá inspiraci z neustále se proměňujících přírodních výhledů. Ve všech místnostech přitom dostaly prostor stěžejní atributy, mezi něž patří zejména dřevo, kůže a kašmír. Tyto vybrané materiály celek příjemně propojují a udávají mu jednotný ráz. Co se týče dřeva, v jednotlivých místnostech byly na výrobu nábytku a vybavení použity různé druhy starých i nových dřevin.

Přečtěte si také

Krásný a stylový dům v horách

Toužili jste také vždy po bydlení v horách, s nádherným výhledem a přírodou okolo? Jestli ano, tento projekt by se vám mohl líbit. Pojďme se společně podívat na bydlení, které nemá obdoby.

Luxusně zařízený interiér

Centrem ubytování se stal obývací pokoj, který je dostatečně velký, otevřený a moderně zařízený. Díky proskleným stěnám v něm vzniklo útulné prostředí oživené inspirativními výhledy do přírody. Interiér obývacího pokoje působí velice přitažlivým dojmem rovněž díky kombinaci původních konstrukčních prvků a pečlivě vybraných kusů nábytku, které byly vyrobeny na zakázku. Z řady prvků nejen v obývacím pokoji přitom sálá láska k historii, ať už je patrná na historických křeslech, vyvýšených postelích, elegantních závěsech či sametově hebkých kobercích. Interiér chaty tak do určité míry kontrastuje s exteriérem, který nedává tušit, jak moc moderní vlastně může vnitřek být.

Oblast, ve které se tyčí chata Ferme de Moudon, není dosud dotčena komerční výstavbou, a tak se může stát opravdu kouzelným prostředím pro trávení zimní, ale i letní dovolené. Ve spojení s čistým horským vzduchem je navíc zdejší pobyt srovnatelný s pobytem v lázeňských střediscích, jen s tím rozdílem, že zde panuje maximální soukromí. Alpská chata tak poskytuje nejen odpočinek pro tělo i mysl, ale také naprosto luxusní prostředí, které se může stát výchozím bodem pro poznávání okolní krajiny.

Zdroj: www.ski-boutique.co.uk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock