Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Podkrovní byt ze severu

Podkrovní byt ze severu

Podkrovní byt, do kterého dnes nahlédneme, je jasným důkazem toho, že interiér zařízený v bílé, šedé a černé barvě může působit útulně hřejivým dojmem.

S dotekem plyše a kožešiny

Tento podkrovní byt prošel pod taktovkou architektů svůdnou proměnou. Vybrali si přitom z palety barev jen bílou, šedou a černou barvu. Ty pak doplnili o světlé dřevo. Při zdokonalování interiéru se zaměřili i na sametově hebké textilie, které si nejen v případě koberců libují v geometrických motivech. Své místo na sedací soupravě nebo na židlích zaujímají jak polštáře či přehozy z plyše, tak z imitace kožešiny. Všechny pak interiéru dodávají opravdu osobitý styl.

Bydlení jako umění

Celkové zařízení podkrovního bytu působí až uměleckým dojmem. Cit pro detail je tu stejně patrný jako schopnost kombinovat ty správné barvy, tvary a materiály. A platí to nejen pro kuchyni ladně propojenou s obývacím pokojem. Pomocí základních tří barev a dřeva vše působí neskutečně kompaktně. Jako předěl mezi kuchyní a obývacím pokojem tak slouží jen část kuchyňské linky. Zbytek práce obstaral koberec s geometrickým vzorem, který vymezuje relaxační zónu. Ta pokračuje za menší zástěnou, jež skrývá vysoce komfortní křeslo na historických nožkách. Příjemným kontrastem přitom zaujme šedě malovaná stěna kolem něj. Umění o sobě dává vědět i prostřednictvím obrazů, které se objevují napříč celým bytem a udržují si shodné černobílé ladění.

Podkrovní byt ze severu

Byt s důrazem na komfort

S uměním jde ruku v ruce důraz na komfort. V tomto podkrovním bytě na nás dýchá ze všech stran. Není to jen elegantní kombinací tří základních barev a hojně využitých hebkých textilií, ale i dalšími komfortními prvky umně zasazenými do interiéru. K těm patří zejména vestavěná chladnička na sekt, která chytře zaujímá místo hned vedle sedací soupravy, nebo pojízdný servírovací stolek. Ten jistě přijde vhod při větších návštěvách, přičemž v běžném čase splní i funkci ryze estetickou.

O důrazu na komfort svědčí také manželská postel v ložnici, jejíž čelo spoludotváří stejná malovaná zeď, kterou jsme už viděli nad relaxačním koutkem v obývacím pokoji. Pozadu nezůstává ani zařízení pracovny umně spojené se šatnou. Tady architekti svou fantazii nepřibrzdili ani v případě pozoruhodně řešeného botníku.

Komfortním dojmem působí i koupelna, ve které vládne bílá barva. Koupelna chytře šetří prostorem, přesto však díky bílé barvě a podkrovnímu oknu vypadá vzdušně a svěže.  

Hra se světlem

Svěžím a vzdušným dojmem působí celý podkrovní byt. Přes den je plný slunce, ale ani s přicházejícím večerem se jeho kouzlo nezmenšuje. Všudypřítomné klasické svícny i moderní svítidla dokážou do tohoto domova vnést opravdu romantickou atmosféru. Její krása se dá třeba se sklenkou vychlazeného sektu vychutnat i na balkóně zařízeném v podobně komfortním stylu, který s půvabem propojuje  celý interiér.

Zdroj: www.lundin.se

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock