Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Podkrovní bydlení s galerií v pastelových barvách

Ve čtvrti Haidian v Pekingu získal novou podobu podkrovní byt, který obývá mladý pár se synem. Vzhledem k tomu, že mají oba partneři kreativní zaměstnání, kterému se věnují přímo z pohodlí domova, bylo zapotřebí tomu byt o celkové rozloze 116 m2 přizpůsobit. Prostory určené k práci tak ve výsledku příjemně zapadly do velkého a světlého interiéru utopeného v bělobě a půvabných pastelových barvách.

Ve čtvrti Haidian v Pekingu získal novou podobu podkrovní byt, který obývá mladý pár se synem. Vzhledem k tomu, že mají oba partneři kreativní zaměstnání, kterému se věnují přímo z pohodlí domova, bylo zapotřebí tomu byt o celkové rozloze 116 m2 přizpůsobit. Prostory určené k práci tak ve výsledku příjemně zapadly do velkého a světlého interiéru utopeného v bělobě a půvabných pastelových barvách.

Výzvy k rekonstrukci výrazně atypického prostoru se chopili architekti ze studia Hao Design. Ti jsou známí tím, že do svých projektů vkládají hodnoty, mezi něž v prvé řadě patří flexibilní životní styl a maximální otevřenost přítomnému okamžiku. Jejich filosofie je tak jasně patrná i v novém vzhledu podkrovního bytu ve čtvrti Haidian. Funkčnost otevřeného prostoru je v případě tohoto projektu definována zejména nábytkem, a tak je možné ji dynamicky měnit vždy tak, aby našla to nejlepší využití.

Bydlení s vysokými stropy

Hlavní devizou obytného prostoru pod střechou jsou jeho vysoké stropy, které interiéru dodávají jistou majestátnost. Architekti původní konstrukci stropu zachovali, jen jí přizpůsobili vnitřní příčky. Interiér díky tomu působí, jako by se nacházel v malém rodinném domku. Nezvyklá výška prostoru navíc působí opravdu velkoryse. Právě struktura nezvykle vysokého stropu je zároveň dominantním dekorativním prvkem v interiéru.

Ve čtvrti Haidian v Pekingu získal novou podobu podkrovní byt, který obývá mladý pár se synem. Vzhledem k tomu, že mají oba partneři kreativní zaměstnání, kterému se věnují přímo z pohodlí domova, bylo zapotřebí tomu byt o celkové rozloze 116 m2 přizpůsobit. Prostory určené k práci tak ve výsledku příjemně zapadly do velkého a světlého interiéru utopeného v bělobě a půvabných pastelových barvách.

Příjemně světlý interiér

Díky bílé výmalbě je v interiéru navozen dojem jakoby do ztracena. Podkrovní byt je dostatečně prostorný, vzdušný a světlý. A mohou za to mimo jiné velká okna s dřevěnými rámy, jejichž prostřednictvím dovnitř proudí dostatek přirozeného světla. K pocitu vzdušnosti pak napomáhají nejen velké bílé plochy, ale také příjemné tóny hojně využitého dřeva. Díky těmto prvkům se teprve mohou naplno projevit půvabné textury vybraných materiálů a také lineární design nábytku.

Ve čtvrti Haidian v Pekingu získal novou podobu podkrovní byt, který obývá mladý pár se synem. Vzhledem k tomu, že mají oba partneři kreativní zaměstnání, kterému se věnují přímo z pohodlí domova, bylo zapotřebí tomu byt o celkové rozloze 116 m2 přizpůsobit. Prostory určené k práci tak ve výsledku příjemně zapadly do velkého a světlého interiéru utopeného v bělobě a půvabných pastelových barvách.

Akcenty pastelových barev

O poklidnou atmosféru v interiéru se stará převaha bílé barvy, jejíž místy chladnou tvář zjemňuje dotek dřeva a pastelových odstínů barev. Právě tyto jemné tóny napomáhají k tomu, aby podkrovní byt působil něžně a útulně. Nostalgickou, poklidnou atmosféru zase navozují bílé cihly s umělou patinou, které jsou pro větší rozmanitost kombinovány s výrazně současnými prvky, ke kterým patří speciální nátěr z cementu či detaily z kovu. Na velkoformátové dlažbě pak zaujme zajímavý akcent představující hned několik odstínů šedi.

Přečtěte si také

Dům s fantastickým výhledem do krajiny

V klidné malé vesničce v městečku Lantigné, na východě Francie, stojí výjimečná stavba, která nedávno prošla razantní rekonstrukcí. Obytná plocha domu je opravdu velkorysá a dohromady sčítá až 191m2.…

Polyfunkční bydlení

Byt, který si majitelé zakoupili docela holý, získal svou novou podobu uzpůsobenou požadavkům dvou pracujících lidí. Bylo zapotřebí v něm najít klidný koutek pro softwarového inženýra, který by se zde mohl soustředit na svou práci, ale i stejně komfortní kancelář pro jeho ženu, redaktorku knih o architektuře. To se nakonec architektům ze studia Hao Design povedlo. Celé bydlení tak bylo řešeno na míru aktivitám jeho obyvatel. Na galerii tudíž vznikl pracovní kout doplněný o televizi, který slouží k tvůrčí práci, čtení i odpočinku. Hlavní obytný prostor je zase určen k setkávání členů rodiny a k hraní her se synem. K tomu slouží především jeden z rohů místnosti, který funguje jako dětská herna.

Ve čtvrti Haidian v Pekingu získal novou podobu podkrovní byt, který obývá mladý pár se synem. Vzhledem k tomu, že mají oba partneři kreativní zaměstnání, kterému se věnují přímo z pohodlí domova, bylo zapotřebí tomu byt o celkové rozloze 116 m2 přizpůsobit. Prostory určené k práci tak ve výsledku příjemně zapadly do velkého a světlého interiéru utopeného v bělobě a půvabných pastelových barvách.

Rodiče tak o své ratolesti mají přehled a mohou se do hraní kdykoliv sami zapojit. Společenská zóna podkrovního bytu se otevírá do příjemně zařízené kuchyně, kterou lze v případě potřeby zavřít praktickými posuvnými dveřmi. Veškeré prostory v bytě jsou přitom zařízené v minimalistickém stylu, čímž jej prosvětlují, provzdušňují a opticky zvětšují. Interiér je doplněn o vhodně zvolené bytové doplňky, které mají za úkol zajistit, aby bydlení utopené v převaze bílé barvy nepůsobilo příliš studeně.

Podkrovní bydlení s galerií je tedy příkladnou ukázkou toho, jak se dá prostor určený k odpočinku příjemně skloubit s místy určenými pro práci. Libuje si ve světlých tónech a pastelových akcentech, a tak vytváří dojem něžného domova, který je útulný a zároveň ryze funkční.

Zdroj: www.haodesign.tw

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Byt Cukrová

Dům pro mladou rodinu

Kuchyňa Pure Evermatt Antracit / Dub

Návrhy a realizace interiéru Vestec

Realizace interieru v rodinném domě

Interiér v novostavbě rodinného domu

Sledujte nás

Nejčtenější články

Místo chaty mají vagón

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Dům ze staré stodoly

Atriový dům s kamennou fasádou

Krásný dům kombinující tradici s modernou

Moderní dům pro děti

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock