Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Podkrovní apartmán v Göteborgu

Podkrovní apartmán v Göteborgu

Rekonstrukce podkroví většinou nebývá jednoduchá, přináší spoustu starostí s její realizací, odměnou ale může být nádherný výsledek, který stojí opravdu za to. Když se ještě podaří zachovat staré trámy, nebo podlahy, na kterých se podepsal zub času, může vzniknout něco úžasného. Byt, do kterého se dnes společně podíváme, si zachoval své kouzlo minulosti a zároveň je moderní a svěží.

Apartmán se nachází v druhém největším městě Švédska, severském Göteborgu. Jeho celkovou rekonstrukci navrhlo designérské studio Bjufors Göteborg a vdechlo mu tak zcela nový život.

Zachovali staré trámy a parkety

Dřevěné trámy a parketová podlaha uvnitř bytu fungují jako stroj času. Trámy jsou ručně opracované a na koncích zdobené zaoblením. Vtáhnou vás do minulosti a zanechají příjemný pocit tepla domova. Původně byly parkety ve špatném stavu, některé musely být vyměněny za nové a jiné byly opraveny, přebroušeny a znovu nalakovány. Je s potěšením, vidět, že si i dnes lidé stále váží tradiční kvalitní truhlářské práce. Opravit takovou podlahu totiž není jen tak.

Interiér bytu je typicky skandinávský, a to nejen z hlediska barev,  tvarů ale také díky celkovému dojmu. Jsou zde světlé pohovky, tenký, jemný konferenční stolek s geometrickým tvarem a moderní, téměř puristické, osvětlení, tvořené jedinou žárovkou visící nad stolem v obývacím pokoji. Světlým prostorem proudí světlo střešními okny i malými okénky u podlahy. Místnost rozveselují zelené rostliny v květináčích.

Proutí, kámen a dřevo

Kuchyně volně navazuje na obývací pokoj s jídelní částí. Stůl pro šest osob je centrem obývacího pokoje. Strávníci mohou sedět na klasických legendárních židlích Thonet s proutěným výpletem. Televizor v tomto obývacím pokoji nenajdete. Snad nejkrásnějším prvkem celého prostoru jsou obrovské dvoukřídlé masivní dveře vedoucí až ke stropu. Jehličnaté dřevo má opravdu krásnou kresbu a se svými suky vypadá kouzelně.

V kuchyni najdeme pracovní desku z kamene, která spolu s černým obkladem působí velmi luxusně. Stylová retro baterie i retro doplňky hrají zajímavou podívanou. Tmavé dlaždice zde, díky dostatečnému světlu ze střešního okna, nepůsobí vůbec depresivně, ba naopak.

Starobylá kachlová kamna

Velkorysou místností je ložnice, ve které bezpochyby dominují starobylá kachlová kamna se zlatým lemováním. Tato kamna jsou vyráběna klasickou technologií a jen tak někde už je nenajdete. Jsou opravdovým unikátem a ne všude se dnes již hodí. V této ložnici se musí odpočívat jedna báseň. Jen usednout do křesla před kamna, s dobrou knihou, čajem a užívat si teplo domova. 

Zdroj: bjurfors.se

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock