Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Plážový dům v Merricks

Tento skvěle propojený rodinný rekreační dům je uspořádán ve tvaru písmene U a sestává ze sedmi modulů propojených dohromady skrze centrální nádvoří. Nachází se v přímořském prostředí australské Merricks Beach a navrhl ho architekt Pleysier Perkins. Jeho nenápadné usazení v poměrně hojné vegetaci a také obložení z tmavého dřeva má za následek, že stavba působí téměř nenápadným dojmem.

Tento skvěle propojený rodinný rekreační dům je uspořádán ve tvaru písmene U a sestává ze sedmi modulů propojených dohromady skrze centrální nádvoří. Nachází se v přímořském prostředí australské Merricks Beach a navrhl ho architekt Pleysier Perkins. Jeho nenápadné usazení v poměrně hojné vegetaci a také obložení z tmavého dřeva má za následek, že stavba působí téměř nenápadným dojmem.

Dům sestávající z modulů

Dům obložený dřevem v tmavém nátěru se rozkládá na prostorném pozemku s rozlehlou zahradou s převahou rozměrných kamenů a nenáročných travin typických pro toto australské přírodní prostředí. Před domem je zastřešené garážové stání tvořené vysunutým pilířem ve stejném barevném tónu jako zbytek domu. Přízemní stavba tvořená jednotlivými moduly v nich zahrnuje tři ložnice, dětskou hernu a otevřený obytný prostor, což je vzhledem k tomu, že se jedná pouze o rekreační obydlí, dostatečné i pro celoroční pobyt.

Mezi obytnými moduly s jídelnou a dětskou hernou se nachází nezastřešená venkovní terasa s příjemným posezením a bohatou zelení, kde v budoucnu popínavé rostliny, jež se budou pnout po připravených ocelových lankách, vytvoří zelenou střechu.

Tento skvěle propojený rodinný rekreační dům je uspořádán ve tvaru písmene U a sestává ze sedmi modulů propojených dohromady skrze centrální nádvoří. Nachází se v přímořském prostředí australské Merricks Beach a navrhl ho architekt Pleysier Perkins. Jeho nenápadné usazení v poměrně hojné vegetaci a také obložení z tmavého dřeva má za následek, že stavba působí téměř nenápadným dojmem.

Dostatečný příliv světla a průhlednost

Hlavní obytný prostor zahrnuje jednak odpočinkovou část s pohodlnou sedací soupravou s výhledem do proskleného krbu a zároveň jídelní část s rozložitým jídelním stolem přímo navazující na kuchyni. V celém domě jsou použity podlahy v barvě přírodního dřeva a prostoru dominují čisté linie a světlé vybavení. V jednom z menších modulů je umístěna dětská herna pro dvě děti předškolního věku s patrovou postelí a dostatečným prostorem na hraní. Rozměrná francouzská okna použitá v celém domě umožňují nejen příjemný výhled na vnitřní nádvoří, ale umožňují vlastně i průhled mezi kuchyní, obývacím prostorem a dětskou hernou. Právě průhlednost navozuje dojem uvolněného rekreační prostředí v rámci tohoto modulárního domácího designu.

Zdroj: www.pleysierperkins.com.au

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Byt Cukrová

Dům pro mladou rodinu

Kuchyňa Pure Evermatt Antracit / Dub

Návrhy a realizace interiéru Vestec

Realizace interieru v rodinném domě

Interiér v novostavbě rodinného domu

Sledujte nás

Nejčtenější články

Místo chaty mají vagón

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Dům ze staré stodoly

Atriový dům s kamennou fasádou

Krásný dům kombinující tradici s modernou

Moderní dům pro děti

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock