Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Penthouse na Starém městě

Penthouse na Starém městě

Penthouse je pro mnohé bydlení snů. Pro člověka, který se nechce vzdát ruchu velkoměsta, ale zároveň si chce dopřát soukromí rodinného domu. Představíme vám slovenský interiér s výhledem na centrum Bratislavy.

Nadstavby ve velkých městech v poslední době nabývají čím dál tím větší popularity. Jejich hlavní výhodou je prostor a luxus klasického domu a lokalita v centru velkoměsta. Bydlení v centru s sebou často přináší množství omezení v podobě původních, energeticky nevýhodných rozvodů, nebo nevyhovujícího interiéru. Architekti mají zato volnější ruku při řešení designového rozvržení pokojů a vytvoří tak stylové, moderní bydlení se všemi potřebnými atributy.

Tento konkrétní projekt začínal jako holobyt, který architekti ateliéru Archstyl začali řešit těsně před jeho dokončením. Při realizaci pracovali s developerem, který prováděl celou stavu, a byt malinko dispozičně poupravili, aby naplňoval představy klienta. Developer poté na základě hlavního návrhu dokončil detaily v podobě elektrických rozvodů, schodiště a klimatizace. Celá předpříprava trvala dva měsíce a následná realizace interiéru trvala jen o měsíc déle.

Penthouse na Starém městě
Foto: Marián Svítek

Exteriér v interiéru

Dominantou celého bytu je atrium, které propojuje interiér s terasou na střeše budovy. Prosklené atrium vpouští do bytu denní světlo a přináší kousek exteriéru přímo do centra bytu. K denní části poté patří samostatná toaleta. Dětské pokoje mají vlastní společnou koupelnu, která je zároveň propojuje. Hlavní ložnice má koupelnu vlastní. Obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelním prostorem má přístup na dlouhý balkón. Antracitová skříň s vestavěnými spotřebiči odděluje denní prostor od předsíně s atriem a vstupem na terasu. Velká okna umožňují dechberoucí výhled na panorama Starého města. Kvůli přímému slunci je potřeba okna zastiňovat exteriérovými žaluziemi.

Přečtěte si také

Dřevěná kostka v interiéru

V jedné z nejluxusnějších budov Jeruzaléma vznikl krásný podkrovní byt ozdobený dřevěnou kostkou. Ta pomáhá oddělit společenské prostory od soukromých, navíc je osobitým designovým prvkem celého…

Jak materiály, tak barvy, byly do bytu vybírány jednoduché, funkční. Barvy mají tvořit kontrast mezi surovým betonem, přírodním dřevem, bílou a antracitovou barvou. Kuchyňská linka je z masivního kartáčovaného dubu a světlých polomatných dvířek. Bílý nábytek se nachází i v ostatních pokojích. Stěna za linkou je z pálených cihel, které chrání skleněná zástěna. Podlaha je zde dřevěná, z bílého dubu.

Penthouse na Starém městě
Foto: Marián Svítek

Elegantní spánek

Všechny tři ložnice jsou trošku zmenšené o plnohodnotné metry čtvereční, jelikož se jedná o podkroví. Tomu je přizpůsoben nábytek a vestavěné skříně, které kopírují její sklon. Ukládací prostory tak zůstávají zachovány a prostor je využit na maximum. Hlavní ložnici opět zdobí bílé cihly, které krásně kontrastují s přírodním dřevem ze kterého je vyrobená posel a menší skříňky. Zbytek místnosti je veden v bílé barvě, která prosvětluje místnost.

Koupelna přiléhající k manželské ložnici je obložená kartáčovaným dubem a světlými dlaždicemi, které prosvětlují místnost, bez přirozeného zdroje světla. Dětská koupelna je místo dřeva vyvedená ve světlé mozaice.

Většina nábytku v bytě je navržená a vyrobená na míru. Hlavním cílem bylo vytvořit co nejvíce úložného prostoru. Nábytek vyrobený z masivního dřeva byl vyrobený pomocí tradičních technologií a ruční práce. Je tedy naprosto unikátní. Dřevo, které najdeme například v obkladech a v kuchyni, je mořené ve více odstínech, čímž více zdůrazňuje jeho přirozenost.

Foto: Marián Svítek
Zdroj: www.archstyl.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock