Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Pěkné a praktické využití místa pod schodištěm

Pěkné a praktické využití místa pod schodištěm

Pokud váš domov krášlí schodiště, nemusí místo pod ním zůstat nevyužité. Nabízí se celá řada nápadů, jak si s prostorem pod schody pohrát. O důvtip a praktičnost přitom zdaleka nemají nouzi.

Nový úložný prostor

Jestliže si zrovna nelibujete v minimalismu a vaše bydlení překypuje věcmi, na které jsou dosavadní úložné prostory krátké, dodejte místu pod schodištěm nový smysl. Pořiďte si police přímo na míru a zasaďte je do prostoru pod schody, celá zóna tak získá na kráse i praktičnosti. Podobný řád pomůže obstarat také nová šatní skříň, která by opět měla být navržena přímo na míru. Nejenže tak perfektně zapadne do jasně vymezeného prostoru, ale vy si navíc budete moci rozvrhnout vnitřní vybavení přesně podle potřeb.

Místo pro domácí kancelář

Ve volném prostoru pod schodištěm může vzniknout i domácí pracovna nebo studovna. Postačí k tomu ideálně rohový pracovní stůl a pohodlná židle. Poličky a další úložné prostory pomohou dotvořit příjemný i praktický vzhled pracovního koutku. Ocení jej především ti z vás, kterým nevadí nějaký ten ruch způsobený blízkým schodištěm a také celková otevřenost pracovny do prostoru. Díky oběma těmto faktorům je přitom zapotřebí dávat si o to větší pozor na pořádek. V místě pod schody je totiž všechno mnohem více na očích.

Pěkné a praktické využití místa pod schodištěm

Dětský koutek pod schody

Protože by po práci měla následovat zábava, může na místě pod schody docela dobře vzniknout i malý dětský koutek. To se zdá jako ideální řešení především v případě, že je z prostoru od schodiště vidět do obývacího pokoje. Budete si tak se svými dětmi nablízku, a přesto jim dopřejete dostatek soukromí a ničím nerušené zábavy. V takovém dětském koutku pod schody by neměla chybět menší pohovka nebo křeslo, hřejivý koberec a další textilie, poličky a stolky s oblými hranami, hračky, knížky a dekorace.

Jako ve sklípku

Naprosto unikátním způsobem mohou prostor pod schodištěm využít všichni milovníci vína. Stačí pár poliček - a originální stojan pro umístění lahví s vínem je na světě. Fantazii se zde navíc meze nekladou, a tak všechny poličky vůbec nemusí být stejné. Originalita se zkrátka cení. Lahve mohou být položené volně, a nebo je raději skryjte za dvířky – obzvlášť pokud máte malé děti.

Pěkné a praktické využití místa pod schodištěm

Další nápady

Tímto však výčet tipů pro efektivní využití místa pod schody zdaleka nekončí. Prostor tak může stejně dobře posloužit i jako sekundární koupelna, knihovna, šatna, místo pro psího kamaráda či úložný prostor pro sportovní náčiní.

Štítky: tipy a triky schody

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock