Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Originální nábytek z palet

Nejvíce se hodí palety na zahradu.
Nejvíce se hodí palety na zahradu.

V dnešní době je trendy využívat pro tvorbu něčeho nového již použité materiály, recyklovat a šetřit nejen přírodu ale i peníze. Přesně tuhle úlohu plní nábytek vyrobený z palet. Navíc je každý kousek vždycky jedinečný a jeho pořízení vyjde daleko levněji, než u klasického dřevěného nábytku.

Na výrobu paletového nábytku lze použít jakoukoliv paletu, která drží pohromadě. Použité palety seženet kolem 150 korun za kus. Paletové dřevo je velmi kvalitní a odolné. Když ho ještě namoříte ochranným nátěrem, vydrží vám na zahradě i několik let.

Paletové puzzle

Celá výroba paletového nábytku spočívá ve skládání palet nebo jejich jednotlivých dílů do sebe tak, abyste dostali požadovaný tvar. Pak jednotlivé díly spojíte vruty nebo slepíte. Samozřejmě i u paletového nábytku je kladen důraz na čistotu a jednoduchost. Takže i tady platí: „čím méně, tím lépe“. Palety musíte vždy zbrousit, aplikovat ochraný nátěr a pak natřít barvami nebo lakem. Rustikální vzhled získáte tak, že palety necháte v jejich původní podobě a natřete je pouze bezbarvým lakem. Pokud máte rádi spíše barvy, můžete si namalovat nábytek podle vlastních představ.

Do bytu i na zahradu

Z palet se dá vyrobit skoro každý nábytkový kousek. Na zahradě z tohoto materiálu najdete nejčastěji křesla a stoly. Lavice a křesla se většinou pouze lakují a jejich jednoduchý vzhled můžete doplnit designovými podsedáky. Do interiérů se z palet vyrábějí poličky, květinové stěny, stoly, ale třeba i pohovky a postele. Právě postele se staly v poslední době velice oblíbené, hlavně pro svou kvalitu a nízké pořizovací náklady. Paletový základ stačí doplnit kvalitním roštem a budete spát jako v peřince.

 

Pracovna  z palet ve zvýšeném patře.
Pracovna z palet ve zvýšeném patře.
Prkna z plet se dají použít jako obklad za postel.
Prkna z plet se dají použít jako obklad za postel.
Prostor mezi jednotlivými paletami poslouží jako úložný prostor.
Prostor mezi jednotlivými paletami poslouží jako úložný prostor.
Zdroj: hgtv.com, homecaprice.com, interiorbit.com,

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock