Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Orientálně laděný interiér pro spisovatele

Orientálně laděný interiér pro spisovatele

Dvoupodlažní byt nacházející se v jedné z městských částí Prahy je dokonalou ukázkou splněných snů i nadstandardní spolupráce majitele s designérem. Stačilo nastínit svou představu o světlém, klidném a inspirativním bydlení, které záhy jako na přání džina z Aladinovy lampy vyrostlo tam, kde by to nikdo nečekal... Tím spíše, že je plné doplňků z dalekého Orientu.

Bydlení na přání

Vzhledem k tomu, že majitelem bytu je spisovatel, není se čemu divit, že toužil po čistě a jasně zařízeném interiéru bez jakýchkoliv rušivých elementů. Místnosti jeho dvoupodlažního bytu tak měly být vzdušné, světlé a monochromaticky laděné. Jeho velkým přáním zkrátka bylo, aby mohl žít v prostředí, které bude stimulovat jeho tvůrčí schopnosti, ale které mu zároveň vyjde vstříc v případě odpočinku. Výsledný interiér proměněný pod taktovkou nápadité designérky Heleny Fares nakonec zcela předčil jeho očekávání.

Interiér jako z příběhů Tisíce a jedné noci

Světlé odstíny, luxusní vybavení a zástup svítidel – to jsou hlavní zkrášlující prvky tohoto interiéru. Rukopis autorky je však patrný především v doplňcích, které do prostoru vnášejí tolik přitažlivý nádech Blízkého východu. Čtrnáct let prožitých v Libanonu se zkrátka odrazilo i v práci designérky, která svou lásku ke zdobnosti Orientu naplno projevila také v bytě jako stvořeném pro spisovatele. Na první pohled tak zaujmou kazetové stropy s ozdobnými lištami připomínající tradiční blízkovýchodní architekturu, závěsné i stojící orientální lucerny dovezené přímo z Dubaje, honosné závěsy splývající až na zem či velká zrcadla s ozdobnými rámy. Kouzlo Orientu a romantiky se přitom nejpřitažlivěji snoubí v naprosto luxusně zařízené ložnici, jíž vévodí doslova pohádková postel s nebesy podsvícená tak, aby vypadala, že se vznáší. Dotek exotiky je rovněž patrný na některých kusech na míru navrženého nábytku, ať už se jedná například o bar s lampami v obývacím pokoji umístěný za sedací soupravou.

Orientálně laděný interiér pro spisovatele

Osvětlení a barvy v interiéru

Byt pro spisovatele působí decentně a monochromaticky, přesto ale překvapí četnými odstíny barev, a to barev jemných a na sebe přirozeně navazujících. Na paletě barev a materiálů se tak v interiéru příjemně doplňuje lomená bílá a krémová se starostříbrnou, světle zlatou a taupe. Bělené i přírodní dřevo si zase dobře rozumí se sklem a tepaným kovem. Krásu decentně barevného celku pak umocňují umně zvolené světelné okruhy, které mají lví podíl na celkové atmosféře bytu. Lampy na komodě pod zrcadlem, světelné podlahové lišty, prosvícené skříně, ale i záclony a závěsy podsvícené na stropních kapsách – to všechno odkazuje na  autorčino důmyslné a velice svůdné „malování světlem“. Tomuto nápadu byl otevřen i sám majitel, ačkoliv se v Čechách jedná o vcelku raritní prvek.

Luxusní bydlení

Interiér pražského bytu je útulný, reprezentativní i plně funkční. Na přání majitele působí ve výsledku také lehounce a něžně. Je nápaditý, neotřelý a jako stvořený pro čerpání inspirace k tvůrčí práci. K tomuto účelu slouží zejména pracovna, která je zařízena nejstřídměji, aby zaručila naprostou koncentrovanost. To však nic nemění na faktu, že působí podobně luxusně jako zbytek interiéru. Nenápadný luxus vládne také v kuchyni, ve které zaujme především mramorová pracovní deska či elegantní bílá digestoř se světly. Stejný styl jako kuchyňský nábytek představuje i ten koupelnový, také zde se objevuje využití mramoru. Luxusně, nejen co se prostoru týče, působí rovněž šatna doplněná o divan, jež slouží k pohodlnému převlékání. Všechny místnosti mají stylový, jemný a přitažlivě romantický nádech. stylově, Navíc přicházejí s funkčností a opravdu kvalitními materiály.

Za zdmi jednoho z pražských domů tak vyrostl naprosto luxusní byt, ve kterém se usídlila atmosféra s podmanivou vůní Orientu, jež bude jistě inspirací pro sepsání mnohých příběhů z pera spisovatele, jehož sen se stal skutečností.

Zdroj: Helena Fares www.fb.com/FARESdesign2

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock