Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Obývací pokoj přemístěný do mezipatra

Obývací pokoj přemístěný do mezipatra

Naprosto úchvatný interiér v eklektickém stylu se nachází v malém, dvoupodlažním bytu činžovního domu v centrální části Polska. Pozornost si zaslouží nejen díky svému originálnímu vybavení, ale i zajímavým rozdělením funkčních zón. Standardně se totiž očekává, že v případě vícepodlažních domů nebo mezonetových bytů zaujímá obývací pokoj prostor ve spodním patře. V bytě v Lodži však architekti zvolili poněkud netradiční řešení.

Pod taktovkou profesionálů

Proměna bytu o velikosti 52 m2 se stala výzvou pro duo architektů ve složení Justyna Kolasa a Patryk Ławrynowicz ze studia 3XEL Architekci. Dostali za úkol vytvořit první společný domov pro pár majitelů, a to s důrazem jak na kvalitu povrchových materiálů, tak na originalitu detailů. Majitelé si zkrátka přáli útulně zařízený byt, který bude navzdory svému malému prostoru působit otevřeně a vzdušně. A to se nakonec podařilo na jedničku.

Obývací pokoj v mezipatře

Prostor pro mladý pár byl maximalizován tím, že se obývací pokoj přesunul do mezipatra vedle ložnice. Spodní patro s kuchyní, jídelnou a koupelnou tak dýchá o to volněji. Interiér se provzdušnil a ještě získal na nápaditosti. Obývací pokoj v mezipatře je stejně jako ostatní místnosti zařízen v minimalistickém stylu. Na první pohled v něm zaujme originální konferenční stolek, komfortní tmavě zelená sedací souprava či zajímavě řešená police na knihy a suvenýry. Příjemným vybočením ze vcelku neutrální barevné kombinace je křeslo s exotickými motivy, které vymezuje relaxační zónu určenou pro trávení času s knihou. Místo je tu ale také na práci. Do obývacího pokoje se totiž vešel i menší pracovní koutek, jehož minimalistické pojetí však plynule navazuje na kompaktní styl obývacího pokoje.

Obývací pokoj přemístěný do mezipatra

V jednoduchosti je krása

Přímo za relaxačním koutkem s veselým křeslem se nachází vstup do ložnice. Podobně jako u většiny dalších vstupů bylo i zde použito tzv. neviditelných dveří, jejichž záměr ještě umocňuje bílá barva. Také ložnice ctí principy minimalistického stylu. Ozvláštňuje ji šikmý strop se světlíkem, kterým dovnitř proudí tolik potřebné přirozené světlo. O to umělé se starají mimo jiné designové lampy na nočních stolcích v rustikálním stylu.

Designová svítidla najdeme i v kuchyni a jídelně ve spodním patře. Zlaté akcenty a příjemný odstín dřeva rozmělňuje převahu černé barvy v místnosti, o kterou se postarala zejména kuchyňská linka včetně ledničky. Podobnou roli hrají také jídelní židle s šedým polstrováním. Se zbytkem dekorací, ale především se stylem zábradlí lemujícího schody do mezipatra, příhodně ladí stylová nástěnná police naproti jídelnímu stolu. Originální nápad nechybí ani koupelně, která opět potvrzuje, že v jednoduchosti je krása.

Jak je tedy patrné, i na relativně malém prostoru lze vytvořit nápadité bydlení, které je zároveň útulné a vzdušné. S kombinací dřeva, bílé a černé barvy a také několika veselých akcentů tak vznikl moderní byt s prvky retro i industriálního stylu, který v sobě originalitu rozhodně nezapře.

Zdroj: www.3xel.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock