Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Obrazy z mumifikovaného mechu jsou výjimečný interiérový prvek

Obrazy z mumifikovaného mechu jsou výjimečný interiérový prvek

Mechové stěny a obrazy z mumifikovaného mechu jsou velkým trendem poslední doby. Jde o dokonalé interiérové dekorace, jež nevyžadují skoro žádnou údržbu a péči (možná kromě očištění od prachu). A nezáleží na tom, zda bude mech zdobit váš domov, kancelář nebo jiný prostor.

Mumifikovaný mech

Mumifikovaný mech je pravý živý mech, kde vláhu z listů byla nahrazena ekologickým, biologicky odbouratelným konzervantem. Rostliny, které se „mumifikují“ tímto způsobem, jsou známé pro svoji dlouhou životnost, kdy si po mnoho let zachovají svůj přirozený vzhled, ale i vůni, která je pro něj velmi specifická. To, jak dlouho nám mech vydrží, záleží na místě instalace. Při normálních podmínkách může životnost mechu dosahovat až deseti let, což je dost dlouhá doba na to, abyste se touhle dekorací mohli kochat.

Mumifikovaný mech se hodí do interiérů, kde panuje přiměřená vlhkost vzduchu i teplota. Tudíž jej můžeme umístit do téměř všech běžně obývaných prostorů.

Mechové obrazy

Obrazy z mechu vytvářejí dokonalý doplněk jakéhokoliv interiéru. Díky obrazům získáte pocit souznění s přírodou, hezkou dekoraci, ale současně i něco, co vám pomůže s klimatem v místnosti. O tom, jakou roli hraje mech v interiéru, se dočtete zde.
Mezi nejoblíbenější barvy mechu na obrazech a mechových stěnách se považují barvy:

  • Moss green – odstín, který se díky svojí barvě hodí hlavně do světlejších interiérů, kterým dodá punc elegance.
  • Medium green – jde o poměrně neutrální odstín zelené, která se hodí jak do bytu, tak i do kanceláří. Tento odstín navozuje pocit klidu, pohody a uvolnění.
  • Old green – tento odstín starozelené barvy není vhodný pro každého, protože nám může připadat mdlý. Když jej ale na obrazu zkombinujeme s jinými barvami, získáme něco dokonalého. Výhodou tohoto odstínu je fakt, že místnost prosvětlí.
  • Spring green – odstín, který se hodí všude tam, kam chcete vnést světlo. Jde o velmi zářivou barvu, která dodá styl každému prostoru.
  • Dále také barvy, které nejsou na první pohled přírodní.

Existuje několik typů mechu, nejvíce používaný je kopečkový mech, lišejník, plochý mech; najdou se ale i obrazy, které jsou kombinovány s květinami, což vypadá ještě o stupeň zajímavěji.

Obrazy z mumifikovaného mechu jsou výjimečný interiérový prvek

Výhody mechové stěny a obrazů

Obrazy a stěny z mechu mají stejné výhodné vlastnosti, jako vertikální zahrady, které jsou téměř tím samým, ale kromě mechu se v nich vyskytuje i poměrně velké zastoupení jiných rostlin. Mezi jednoznačně nejlepší důvody, proč mít zeleň v interiéru, patří:

  • V případě mechové stěny – absorbace zvuku, což se hodí hlavně u kanceláří, kdy může být z mechu i celá stěna.
  • Čistí vzduch
  • Zlepšuje náladu
  • Zmírňuje bolesti hlavy
  • Zvlhčuje a ochlazuje vzduch – hlavně při pokrytí větších ploch
  • Jde o originální dekoraci
  • Zachycuje prach – ten je občas třeba opatrně odstranit.

Velikost mechových obrazů

Jak už jsme psali výše, mechem si můžeme pokrýt klidně i celou stěnu, což bude mít na klima v místnosti nejlepší účinek. Nejčastější jsou však rozměry desek ve velikosti cca 120 x 160 cm, které se k sobě poté různě přikládají, a nám tím vzniká mechová stěna – obraz přesně podle našich představ. Tím se můžete dopravovat i k velkým, často doslova uměleckým, dílům. Problémem není například ani sloup, jenž bude takto „vydekorovaný“. Ceny mechových obrazů a stěn se různí podle náročnosti, velikosti, ale i výběru barev.

Zdroj: ArtisanMoss, Pinterest

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock