Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Nová zimní zahrada a koupelna pro rodinný dům

Nová zimní zahrada a koupelna pro rodinný dům

Děti už sice vylétly z hnízda, požadavky na prostorné bydlení se ale nezměnily. Manželský pár začal ve svém malém cihlovém domě trávit o to více času, a tak bylo naopak zapotřebí, aby se jeho prostor zvětšil. O to se postarala především velkoryse pojatá zimní zahrada, ve které našel své místo obývací pokoj s kuchyní a jídelnou. Nového kabátu se však dočkala také koupelna.

Rozšíření domu pomocí zimní zahrady

Nová zimní zahrada dodala menšímu cihlovému domu na prostoru i na půvabu. Umožnila také, aby se do části interiéru, ve které své místo zaujala kuchyňská, jídelní i obývací část, dostalo mnohem více světla. Se začleněním zimní zahrady tak došlo ke vzniku naprosto kouzelného prostředí, v němž o to více vynikne historizující nábytek doprovázený modernějšími kousky. Díky velkým proskleným plochám interiér plynule navazuje na bezprostřední okolí a poskytuje tak svým obyvatelům nebývale inspirativní výhledy do zahrady. Zimní zahrada nejenže skýtá příjemné útočiště v klidu a teple domova, ale navíc v ní lze v případě nepříznivého počasí uchovávat různé rostliny. K rozšíření domu pomocí zimní zahrady tak přibyla ještě celá řada dalších prospěšných funkcí.

Přečtěte si také

Základy rekonstrukce: Prověřte si řemeslníky a mějte plán

Jaro je obdobím, které se pojí s novými začátky. Rostliny kvetou, ptáci zpívají a lidé s prvními jarními paprsky slunce kolikrát zatouží po lepším bydlení. Pokud i vy patříte k těm, kteří se právě…

Přirozeně krásný interiér

Přirozenou krásu interiéru zimní zahrady umocňuje především bující zeleň za jejími velkými prosklenými okny. Díky optickému propojení rostlin uvnitř a venku působí celý interiér velice svěže a energicky. Tento přirozeně krásný dojem ještě zesilují přírodní materiály využité uvnitř domu. A je to právě dřevo s působivými texturami, které zde hraje hlavní roli. O vzdušnost a otevřenost interiéru se stará mimo jiné i čistě bílá výmalba, skleněné prvky a v neposlední řadě rovněž využití sametově jemných a decentně barevných textilních doplňků. Vedle historizujících kusů nábytku zde nechybí ani nábytek patinovaný, který opět odkazuje na přitažlivost starých časů. Zimní zahrada tak získává velmi romantický ráz, jenž podtrhují mimo jiné všudypřítomné obrazy, vázy, květiny, ale i elegantní umělá svítidla. K vytvoření dokonalé atmosféry nemůže chybět ani krb stojící mezi velkými skleněnými dveřmi vedoucími do zahrady.

Nová zimní zahrada a koupelna pro rodinný dům

Zbrusu nová koupelna

Estetickou i praktickou stránkou se pyšní rovněž zrekonstruovaná bezbariérová koupelna. Ta představuje krychli vloženou do prostoru, která se uvnitř i vně vyznačuje stejnou strukturou stěn. Koupelna navíc splňuje jak funkční, tak estetické požadavky obyvatel domu. V bíle vymalovaném prostoru s dostatkem světla a moderním sprchovým koutem nechybí volně stojící umyvadlo, velké zrcadlo ani již zmíněný důraz na přirozenou krásu dřeva. O podmanivý dotek svěžesti se v koupelně stará také příjemný výhled do zahrady.

Zimní zahrada, která dodala tomuto menšímu cihlovému domu na půvabu, ukazuje své přednosti přes den, ale také v noci. Při pohledu z venku zde totiž vzniká naprosto kouzelné prostředí plné romantiky, hry světla a stínů a omamně vonících květin.

Zdroj: www.embert-raumkonzept.de

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock