Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Něžné bydlení v pastelových barvách

Něžné bydlení v pastelových barvách

Pastelové barvy si s interiérem dokážou velice hezky pohrát. S kombinací těch správných odstínů a materiálů dokáže vzniknout okouzlující domov. Jako příklad poslouží ten ve městě Saint-Petersburg, o jehož něžný nádech se postaral designér Oleg Mints.

Interiér o velikosti 45 m² na první pohled zaujme příjemně světlým a vzdušným dojmem. Velká okna, pastelové barvy a bílá výmalba umocňují pozitivní atmosféru tohoto bydlení, kterému nechybí vkus ani fantazie. Mladý pár si tak může plně vychutnávat krásy svého neobyčejně útulného domova.

Interiér s dotekem elegance

Dle přání majitelů vsadil architekt na pastelové barvy, které se v interiéru postaraly o pohodlí a styl. Doplnil je o přírodní materiály a rozmanité textury, přičemž do bytu vnesl nádech skandinávského stylu, který zde působí příjemně hřejivým dojmem. Dotek elegance se přitom v interiéru nezapře. Patrný je jak v případě textilií, tak v případě dalších doplňků, kterých je tu ale poskrovnu.

Kouzlo pastelových barev tkví především v tom, že do interiéru vnáší světlo a hravost, ale že je lze dokonale kombinovat i s výraznějšími dekoracemi.
Kouzlo pastelových barev tkví především v tom, že do interiéru vnáší světlo a hravost, ale že je lze dokonale kombinovat i s výraznějšími dekoracemi.
Foto: Oleg Mints

Zařízení interiéru

Srdcem prostoru je poněkud skromný obývací pokoj, který sestává ze sedací soupravy ozdobené polštářky, skříněk, koberce a televize. Za zády sedací soupravy už začíná prostor jídelní, který tvoří menší jídelní stůl a dvě židle. Z boku je zase umístěna dostatečně velká kuchyně, která zaujme především svými dlaždicemi s jemnými vzory. Tento otevřený prostor zdobí překrásné lustry, minimalistické nástěnné hodiny a především velkorysý výhled do okolí.

Přečtěte si také

Barevné bydlení pro mladý pár

Vzdušné bydlení oživené veselými barvami a řadou pokojových květin vzniklo v jednom z bytů ve Vratislavi, čtvrtém největším městě Polska. Mladý pár s dítětem tak získal příjemné místo pro život plný…

Také v ložnici panuje příjemná atmosféra. O pozornost se zde přetahují jednotlivé odstíny pastelových barev, dekorativním dojmem působí i stěna. Ložnice je od společenské zóny oddělena pouze závěsem, a tak v případě potřeby může dojít k otevření celého prostoru. V minimalistickém stylu, ve kterém mohou naplno vyniknout zvolené materiály a barvy, je zařízena rovněž koupelna. Díky svému čistému stylu má příjemný meditativní ráz. Studenější bílou barvu zde prohřívají světlé odstíny dřeva.

Skandinávský nádech tak v tomto interiéru vůbec nepůsobí chladně. Díky vhodně zvolenému vybavení a dostatečnému přísunu denního světla se architektovi podařilo vytvořit neobyčejně útulné a vzdušné bydlení.

Foto: Oleg Mints
Zdroj: www.behance.net/olegmints

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock