Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Nesmrtelný nerez

Nesmrtelný nerez

Výrobky z nerezových materiálů úspěšně dobyly naše domácnosti. Osvědčila se totiž jejich snadná údržba a dlouhá životnost. Tím ale využití nerezu zdaleka nekončí. Stále větší oblibu si získávají nerezové bazény a vířivky. Čím své majitele tak nadchly a jak je náročná jejich údržba?

Protože stavba bazénu rozhodně není sezónní záležitostí, je dlouhá životnost hlavním kritériem, podle čeho si vybírat materiál. Právě tento náročný požadavek dokonale splňuje nerez. „Co se týká ceny nerezových bazénů, musí budoucí majitel počítat s vyššími vstupními náklady. Ale vzhledem k tomu, že má nerez téměř neomezenou životnost a ještě k tomu se dá mluvit o bezúdržbovém materiálu, investice se mnohonásobně vrátí,“ vysvětluje Ing. Alexandr Malyrz ze společnosti AKVAHELP Metal s.r.o. Zásadním kladem bazénu a vířivek z nerezových materiálů je bezesporu velmi snadná realizace. Samotná stavební příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Ještě rychlejší je ale pak krátká doba realizace. Novinkou je také 3D plánování, takže je možné vyrobit bazén zcela na míru složitějšímu interiéru nebo exteriéru. „Žádné naše dva bazény nejsou stejné. Tvarové možnosti našich bazénů jsou už téměř neomezené, aniž by tato skutečnost podstatně zvyšovala pracnost,“ vysvětluje Ing. Malyrz. Bazény je tedy možné umístit i do těžko přístupných prostor jako jsou sklepy nebo střechy domů.

Údržby se nebojte

Tento ekologicky nezávadný materiál se snadno čistí a neusazují se na něm řasy, takže se můžete těšit na průzračně čistou vodu. Díky těmto vlastnostem jsou náklady na údržbu takřka minimální. Pro optimální komfort při koupání je nutné vodu dezinfikovat a stabilizovat na správné pH, tj. v rozmezí 7,0 až 7,4. Bazény i vířivky dnes už mají regulátory, které sami každodenně sledují a vyhodnocují kvalitu vody. Sami pak jsou schopny v případě nutnosti vypustit do vody dávku desinfekce, aby se pH upravilo na požadovanou hodnotu. Díky tomu se vyvarujete toho, že do vody nasypete málo nebo naopak příliš moc chemikálií, které jsou pro pokožku nezdravé. Regulátory jsou zapojeny přímo do filtračního okruhu bazénu a často je jejich součástí i teploměr vody. Dnes je ovládání a kontrola nerezových bazénů opravdu jednoduchá. Pomocí automatiky v bazénu, mobilního telefonu či počítače lze naprogramovat režim úpravy bazénu tak, že vám už zbude jediná starost a to najít si plavky. Můžete totiž naprogramovat čistotu vody a její ohřev na požadovanou teplotu. Pak již vše pracuje samo a automaticky podle zvoleného programu. Dávkování chemikálií se udržuje na nejnižší možné hranici, filtry se automaticky proplachují, vše je bez starostí.

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock