Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Nebojte se designérů. Nekousneme vás!

Podkrovní byt v Oslu, studio Haptic, zdroj: dezeen.com
Podkrovní byt v Oslu, studio Haptic, zdroj: dezeen.com

Máte představu o svém interiéru? Trávíte v bytě hodně nebo málo času? Co od prostoru očekáváte? Kolik máte peněz na realizaci? Přesně na toto se vás designer může ptát.

Nevíte, jaký styl se vám líbí?

Stačí si na hodinu sednout k internetu a hledat inspiraci mezi obrázky. Zároveň je dobré umět pojmenovat i to, co se vám vyloženě nelíbí. Víte, na co se připravit a na co si dát pozor, než oslovíte designera?

 

Je nutné ujasnit si, co všechno budeme řešit!

Nejlepší je, když se řeší komplexně celý interiér. Budou se dělat stavební úpravy? Bude se měnit dispozice? Bude se hýbat s rozvody?

 

Rozpočet je jedna z nejdůležitějších informací!

Stačí pouze orientační. Je potřeba ho znát hlavně proto, aby byl návrh adekvátní k vašemu rozpočtu. Často se pak po ukončení spolupráce stává, že není na realizaci dostatek prostředků a klient začne improvizovat, podle svého uvážení, vizuálně ,,podobnými“ kousky a designová studie pak ztratí kouzlo, které původně měla. To pak designéra nejvíce zamrzí.

 

Podkrovní byt v Bruselu, ADN Architectures, zdroj: dezeen.com
Podkrovní byt v Bruselu, ADN Architectures, zdroj: dezeen.com

 

Co se od interiéru očekává?

Buď si kupujete nový byt a chcete jej mít vyřešen podle svých představ ještě před nastěhováním, nebo se jedná o běžnou rekonstrukci. První varianta bývá samozřejmě jednodušší, protože člověk v bytě ještě nemá vybudované návyky, takže koncepce se dá velice snadno měnit. Pokud ale bydlí 20 let v jednom bytě, tak už ho má zabydlený a mnohdy se bojí větších změn.

 

,,Nesmíte se bát říct designerovi vaše zvyklosti. Neptá se proto, že by byl zvědavý, ale proto, aby vám vytvořil interiér ušitý na míru.“

 

Nechte designéra ukázat svou kreativitu.

Naším úkolem není vizualizace toho, co klient vymyslí. Vyslechneme si jeho potřeby a podle toho vypracujeme individuální návrh. Nabízíme  servis a zkušenosti. Pracujeme tak, aby interiér působil nadčasově několik let, protože návrh interiéru není jen sezónní záležitost.

 

Podkrovní byt v Bruselu, ADN Architectures, zdroj: dezeen.com
Podkrovní byt v Bruselu, ADN Architectures, zdroj: dezeen.com

 

Nešetřete na materiálech!

Je potřeba myslet na životnost nábytku. Dále na vzhled, který může být z blízka ještě zajímavější než z dálky, díky své textuře. Díky výběru správného materiálu se také můžete zbavit častých domácích povinností, jelikož jsou i chytré materiály, na kterých se méně usazuje prach, na kterých nejsou vidět otisky prstů a tím vám odpadá leštění nábytku a mnoho dalších vychytávek.

 

Bojíte se, že vám designér bude nutit něco co nechcete?

Celé kouzlo spolupráce s designerem je o komunikaci, kompromisech a o domluvě. Designér vám nikdy nenavrhne do vašeho interiéru to, co tam nechcete. Celý proces spolupráce se podobá psychologii. Nejlepší kombinace je, když si s designerem v průběhu spolupráce vybudujete profesionálně přátelský vztah, protože díky tomu do vás více vidí a lépe odhadne váš vkus a vaše přání. Nikdy se nesmíte bát se na cokoli zeptat a ani říct nahlas své nápady!

 

01/2018

autor: Josef T

korektor: Jana B

Zdroj: https://www.joseftrakal.cz/nebojte-se-designeru-nekousneme-vas/

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock