Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Nadstandardně řešený interiér moderní novostavby

Nadstandardně řešený interiér moderní novostavby

Úchvatné výhledy do krajiny, ale i vysoce komfortní interiér poskytuje velkoryse řešený rodinný dům ve čtvrti Velká Chuchle. Nízkoenergetická novostavba byla dokončena teprve nedávno. Obklopená rozlehlými přírodními parky ukrývá nadstandardní bydlení, které je vzdušné, světlé a plné originálního vybavení.

V nově vznikající vilové čtvrti, vysoko nad ruchem velkoměsta a v těsné blízkosti přírodní památky Nad závodištěm vyrostla majestátní rodinná vila, která je splněným snem o bydlení pro náročné. Doplněná terasou poskytující překrásné výhledy do přírodního parku Radotínsko-Chuchelský háj a širokého okolí představuje moderní domov příjemně propojený s okolní krajinou.

Uspořádání bydlení

Jednotlivé místnosti v klimatizované rodinné vile jsou uspořádány tak, aby v nich příroda za oknem hrála co největší roli. Velká a vzdušná hala vede do obývacího pokoje s prosklenou stěnou vedoucí na prostornou, jihovýchodně orientovanou terasu. Vedle obývacího pokoje sestává tato společenská zóna z kuchyně se spíží a jídelny. Ve vstupní úrovni je situován také pokoj pro hosty s vlastní koupelnou, šatna, domácí fitness a technická místnost.

Nadstandardně řešený interiér moderní novostavby

Do soukromé zóny v patře se vystupuje po jakoby levitujícím schodišti, které je architektonicky i řemeslně opravdu mistrně řešené. Privátní zónu tvoří hlavní ložnice se šatnou a koupelnou, dvě ložnice pro děti, hlavní koupelna a domácí pracovna. Ze všech místností v tomto podlaží lze přitom vejít na terasu.

Nadstandardně řešený interiér

Při stavbě rodinné vily byl kladen důraz především na precizní zpracování a kvalitní materiály. Z masivního dubu byly vyrobeny podlahy, dveře i schodišťové stupně. Celý dům je vybaven klimatizací a podlahovým topením.

Přečtěte si také

Pasivní dům SkyGarden se střešní zahradou

Ve Varšavě se nedaleko komunikace nachází zajímavě řešený pasivní dům, na jehož střeše byla vytvořena specifická celoroční zahrada. Jmenuje se SkyGarden a jeho název mluví za vše.

O teplo v domě se stará vysoce kvalitní tepelné čerpadlo, o čistotu vzduchu rekuperační jednotka. Interiér je dostatečně světlý jak díky velkému přísunu přirozeného světla, tak díky světlovodům. Příjemně hřejivou atmosféru v domě navozuje i krb na dřevo, který se nachází v obývacím pokoji. V domě nechybí ani zabudované špičkové ozvučení, které lze ovládat prostřednictvím smart home systému. Tím se ovládají rovněž rolety a žaluzie. V kuchyni pak zaujme nadstandardně velká indukční varná deska či vestavné spotřebiče.

Nadstandardně řešený interiér moderní novostavby

Barevná kompozice v interiéru

Interiér rodinné vily je prostorný, vzdušný a světlý. Může za to jak volba použitých barev a tvarů, tak důraz na minimalistický styl. Převažující bílou, šedou a černou barvu oživuje zelená, mátová a červená. Barevnou i materiálovou kompozici pak příjemně prohřívají světlé odstíny dřeva. Neustále se měnící paletu barev však představují překrásné výhledy do okolí, které o to více umocňují atmosféru v interiéru.

Ve čtvrti Velká Chuchle tak vznikl dům, který splňuje i ty nejnáročnější požadavky na bydlení. Velkou zahradu a inspirativní výhledy navíc již brzy doplní bazén, jehož instalace bude zakrátko přivedena ke zdárnému konci. Na zavlažování zahrady je přitom už připravena retenční nádrž se svodem dešťové vody.

Zdroj: www.svoboda-williams.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock