Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Na těch kamnech něco bude

Na těch kamnech něco bude

Spojení funkčnosti a krásy, tak by se jednoduše dala popsat nová řada kamen Exposi. Ta vznikla spojením uměleckého vedení akademického sochaře Davida Exnera, řemeslné tradice K&K Poker a špičkové technologie krbových vložek Brunner. Zkrátka kombinace, která uchvátí na první pohled a neomrzí ani po letech užívání. Na trhu se objeví v několika tvarech i barvách, vždycky ale v naprosté jednoduchosti s respektem k designu, tónu i geometrické linii tak, aby zapadla do každého interiéru a zároveň na sebe letmo upoutala pozornost.

V Exposi se potkávají řemeslo a umění

David Exner se při tvorbě nechal inspirovat jak přírodními organickými tvary, tak i přísnou geometrií. Obojí pak zjednodušil tak, aby zachoval pouze základní, nejvýraznější motiv. Výsledkem jsou dvě verze Exposi. V té první jsou kachle vyboulené a tvoří plastické oblouky rozmístěné v přesných intervalech. Volně připomínají nenápadné křivky, které jsme občas vídali ve funkcionalistické architektuře.

Druhá verze je postavená na výrazné linii. Kachle jsou rozdělené na přesné obdélníky stejné velikosti tak, že vytváří výrazné stínování. Zde naopak jako by byla cítit inspirace První republikou – jednoduchý, a přesto výrazný design, který nejlépe vyniká ve světlých barvách. Obě verze ale nechávají jejich budoucím vlastníkům velkou míru flexibility. Co se barevné škály týče, je na nich, zda zvolí jemnou skandinávskou barevnost nebo zda budou vybírat barvu výraznější. Vždy bude záviset na tom, jaké je zamýšlené ladění celého interiéru. Snažíte se všechno sladit do sebe zapadajícího celku, nebo chcete, aby na sebe jeden výrazný kousek upoutal pozornost jako malba v galerii? Exposi vám dovolí obojí.

Na těch kamnech něco bude

Exposi keramika a značky Brunner

Není to ale jenom o designu. Naopak to, aby kamna plnila svůj prvotní účel, měli autoři Exposi na paměti už od samého začátku tvůrčího procesu. Exposi keramika tak byla právě vytvořena tím způsobem, že se dá kombinovat s krbovými vložkami německé značky Brunner. To zaručuje budoucímu majiteli kamen, že pokud si bude přát, dostane z Exposi kamen i vysokou účinnost. Stojatá verze Exposi kamen je navíc dotažená do úplného detailu tím, že pracuje se sálavým výhřevem. Díky tomu, že se místnost vytápí prostřednictvím celé plochy kamen, dochází k tomu nejzdravějšímu způsobu topení.

Velkou výhodou je rychlá instalace a malé prostorové nároky stavby

Jak už jsme všichni poznali, existuje mnoho objektivních důvodů, proč se Exposi kamna zkrátka líbí. Jenomže ono to není jen o těch racionálních důvodech, ale jako by u Exposi bylo ještě k tomu něco navíc. Tak například často se třeba stává, že co se týče výběru topidla do domácnosti, žena kamna vybere a muž si na ně postupem zvykne. U Exposi je to ale jinak. Když totiž přistoupí k těmto kamnům nějaký pár, po chvíli i muž řekne: „A co si, miláčku, myslíš o těhle?

Štítky: kamna / krby

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock