Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Na novostavbu i rekonstrukci se vyplatí nahlížet komplexně

Na novostavbu i rekonstrukci se vyplatí nahlížet komplexně

V případě rekonstrukcí i novostaveb se spolupráce s interiérovým designérem může zdát jako nadbytečný luxus, který svým zákazníkům dopřeje při budování nového bydlení veškerý komfort za přehnanou finanční částku. Opak je ale pravdou. V našem dnešním článku se tak podíváme na to, jaké praktické stránky spolupráce s interiérovým designérem přináší. A jak vám pomůže ušetřit nervy, čas i peníze.

Ideální čas na spolupráci s interiérovým designérem

Svěřit své plány a sny do rukou odborníka se vyplatí už před zahájením rekonstrukce nebo stavby domu. Zpracování vizualizace interiéru totiž celou cestu k novému bydlení značně usnadní. Zákazník tak získá nejen představu o konečné verzi svého budoucího domova, ale návdavkem i finanční rozpočet a časový harmonogram. Naprosto ideální dobou pro navázání spolupráce s interiérovým designérem je přitom už fáze samotného výběru nemovitosti. Výhodou zdánlivě brzké spolupráce je, že designér na první pohled uvidí úskalí daného prostoru, takže svého klienta může včas upozornit na možné problémy spojené s výběrem dané nemovitosti včetně jejího okolí. Ke spolupráci lze ovšem interiérového designéra pozvat až v průběhu stavby. Tehdy je ale potřeba počítat s určitými kompromisy. Přesto však designér může být pro mnohé zákazníky velkou záchranou také v tuto pokročilou dobu. Pomůže totiž projekt dotáhnout do konce, když už si laici nevědí rady.

Vizualizace interiéru řešte před započetím stavby

Interiérový designér je po ruce především proto, aby svému okolí ukázal cestu, jak na celý projekt novostavby či rekonstrukce nahlížet komplexněji. Předně neustále střeží nosnou myšlenku celého prostoru a hlídá, aby se v něm neocitlo něco, co s ní přichází do rozporu. Vnímá různé problémy vyvstávající při budování nového bydlení a navrhuje jejich co možná nejlepší řešení. Ochotně navíc dokáže poradit i s výběrem kvalitních materiálů a barev. Obvykle totiž nabízí služby těch dodavatelů, s nimiž má více než dobré zkušenosti. Když se to shrne, interiérový designér má na starosti především prostorové rozvržení objektu, vytvoření konceptu a následného návrhu. Mimo to však do jeho náplně práce spadá rovněž návštěva showroomů, zajištění vzorků materiálů a nákupy dekorací. Interiérový designér může svého klienta vzít dokonce i na zahraniční veletrh.

Na novostavbu i rekonstrukci se vyplatí nahlížet komplexně

Interiérový designér jako průvodce módními trendy

Díky tomu, že designéři sledují nejnovější trendy v oblasti bydlení, mohou i své klienty vést cestou, která je právě ve světě interiérového designu in. Poradí jim, které barvy a materiály jsou v kurzu či jaké interiérové styly se aktuálně drží na špici. Prvky, na kterých se se svými zákazníky shodnou, pak s citem profesionála dokážou nenásilně zakomponovat do nového bydlení. Klientům tedy rázem odpadnou starosti s tím, zda jejich nový domov bude dostatečně trendy, přitom se však nebudou muset trápit s náročným prolínáním jednotlivých designových prvků v interiéru.

Když profesionál šetří nervy, čas i peníze

V České republice se bydlení stává čím dál tím dražší záležitostí, a tak se není čemu divit, že se každý snaží v tomto ohledu co nejvíce ušetřit. Zcela paradoxně tak řada Čechů předem zamítá právě služby interiérových designérů, kteří naopak mohou při stavbě či rekonstrukci finanční náklady snížit. V případě budování nového domova bez účasti interiérového designéra totiž kolikrát dochází k tomu, že je třeba vynaložit nemalé peníze na řešení nedostatků, které vyvstanou až po dokončení obytných prostor. Designér však pomůže také s ušetřením nákladů v případě výběru těch správných dodavatelů. A mimo jiné díky tomu, že si veškeré starosti naloží na své bedra, šetří nervy i čas svých klientů.

Snad se tedy jednou i v České republice stane interiérový designér běžným pomocníkem na cestě k novému bydlení bez starostí tak, jako tomu je už řadu let v zahraničí.

Zdroj: vizualizace Pracownia DOMY Z WIZJĄ www.projektyzwizja.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock