Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Montovaný dům postavili za pouhých 10 dní

Montovaný dům postavili za pouhých 10 dní

Projekt jménem DublDom si získává stále více příznivců. Dům vám přivezou kamionem na místo a postavíte jej za pouhých 10 dní. To je nový koncept prefabrikovaných domů, které si dnes může dopřát opravdu každý. První takové stavby už byly postaveny i v České republice a majitelé si je pochvalují.

Rychlá stavba

Projekt dřevěných domů navržených pro rychlou stavbu je dílem zkušeného architekta Ivana Ovchinnikova. DublDom je projekt moskevské firmy Bio Architects, která svůj koncept staveb už rozšířila do několika zemí a ozkoušela na mnoha místech. Výborné recenze vlastníků těchto staveb hovoří za vše.

Největší výhodou montovaných domů je rychlost jejich výstavby. Samotná stavba na místě trvá pouhých deset dní. Určitě je ale potřeba počítat s časem, který zabere samotné naplánování celé realizace a hlavně čekání na různá úřední rozhodnutí. Obzvláště v Česku jsou při stavbě bydlení velkým strašákem úřední průtahy, které nám mohou celý proces znepříjemnit.

Domy na klíč se vším všudy

Modulové domy DublDom jsou jednopodlažní, dřevěné a vyrobené dle požadavků investora. V nabídce je k dostání několik základních modelů, které je možné upravit k individuálním potřebám majitele. Domy jsou dodávány zcela na klíč, včetně veškerých elektrických rozvodů a inženýrských sítí. Parametry domů jsou různé a ceny jednotlivých typů se odvíjí především od rozměrů stavby. Nejmenší stavbou je domeček o rozloze 26 m2, který je možné využívat jako víkendovou chatu, nebo bydlení pro jednoho člověka. K dispozici jsou ale také větší domy, například o velikosti 65 m2, které už mohou vystačit i několikačlenné rodině.

Nejmenší montovaný dům vyjde zhruba na 850 tisíc korun, větší pak okolo 1 milionu korun českých a více, podle rozlohy a požadavků. V ceně je zahrnuta nejen konstrukce domu, ale také kuchyně, kamna na topení a celková montáž včetně detailů.

Montovaný dům postavili za pouhých 10 dní

Prvním krokem při stavbě montovaného domu je potřeba, abyste si vybrali konkrétní model u výrobce. Následuje ohlášení stavby na úřadě a veškeré papírování okolo stavby. Po podepsání smlouvy s dodavatelem jde dům do výroby a do dvou týdnů by měl být váš a připraven ke stavbě na místě. Na stavbu modulových domů je možné čerpat hypotéku, takže ani této věci se není třeba obávat.

Dřevo z borovice je základ

Na fotografiích je pro ukázku dům, který obývá jeden mladý pár. Aby byly náklady na dům co nejnižší a zároveň aby materiály splňovaly co nejlepší kvalitativní požadavky, byly všechny složky domu vybrány pečlivě a s rozmyslem. Na domy je použito masivní dřevo z borovice, uvnitř je natřeno na bílo, dalším materiálem je kov a také přírodní látky použité k zateplení domu.

Dům je prosvětlený, vzdušný a otevřený, nejen díky svému vnitřnímu členění, ale také díky velkým panoramatickým oknům, které prostor uvnitř spojují s exteriérem. Uvnitř jsou přiznané pohledové trámy a nosné sloupy konstrukce. Světlíky nad kuchyňskou linkou přinášejí do kuchyně dostatek přirozeného světla, tak jak si majitelé přáli. K tomuto domu také náleží terasa s verandou, která byla také v nabídce firmy.

Všechny moduly byly vyrobeny v Kazani, v jihozápadním Rusku a na místě smontovány za pouhých deset dní. Nejen v Rusku, ale také u nás je možné si tyto stavby pořídit. Do Česka tento koncept moderních domů přivezl mladý ústecký stavař Jakub Štráchal, který si bydlení v těchto domech sám vyzkoušel. A co na to říkáte vy? Líbí se vám tento koncept? 

Zdroj: dubldom.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock