Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Modré tóny a odhalená cihla loftu v New Yorku

Modré tóny a odhalená cihla loftu v New Yorku

O tom, že i bydlení zařízené směsicí různých stylů může působit elegantně, svědčí nápaditý interiér loftu v New Yorku. Letmými či výraznějšími doteky v něm o sobě dává vědět rustikální, industriální i ethno styl. O útulné vzezření tohoto zbrusu nového domova se stará i příjemná kombinace modrých tónů a odhalené cihly.

Loft, jehož proměny se ujala Ashlie Broderic ze studia Broderic Design se nachází v místní části newyorského Manhattanu ve Spojených státech. Ta nese název Tribeca, který je zkratkou slov Triangle Below Canal Street, což v překladu znamená „trojúhelník pod ulicí Canal Street“. Tato místní část rozprostírající se od Canal Street  jižně k Park Place a od Hudson River až k Broadwayi byla kdysi průmyslovou zónou. Postupem času si však prošla výraznou revitalizací a ze zdejších skladů vznikly domy a byty. Šedá průmyslová zóna se tak přeměnila na různobarevnou oblast. Z řady starých industriálních budov se vylouply obytné lofty, a stalo se tak i s loftem s modrými tóny a odhalenou cihlou. Původně se totiž jednalo o sklad kaviáru.

Moderní pánský loft

Když si noví majitelé loft koupili, byl ve velmi dobrém stavu. Jedinou překážkou bylo, že si jeho bývalý majitel potrpěl na minimalistický design, a tak vlastně koupili velkou bílou krabici vcelku bez nápadu. Bylo tedy zapotřebí interiér loftu zútulnit a zároveň trochu poodkrýt jeho skutečné charisma. Ashlie se proto rozhodla odhalit původní cihlovou zeď, která rázem dodala obytnému prostoru typicky půdní vzhled. Majitelé si navíc přáli, aby interiér loftu působil pánským dojmem, a tak v něm dostaly místo sametově modré tóny, industriální prvky a dřevěné detaily, které celek příjemně prohřály. V pozoruhodné kombinaci industriálního, rustikálního a ethno stylu tak vznikl útulný a velice nápaditý podkrovní byt.

Modré tóny a odhalená cihla loftu v New Yorku
Foto: Sean Litchfield

Loft s nádechem Texasu

Interiérová designérka Ashlie Broderic se při proměně loftu snažila co nejvíce vyjít vstříc přáním jeho novým obyvatelům. Chtěla, aby jejich bydlení bylo stejně mladistvé, stylové, inteligentní a vtipné jako jsou oni. Pár, pro které se toto místo mělo stát domovem, navíc miluje knihy a cestování, což se také v interiéru notně odrazilo. Z původního loftu, ve kterém splývala bílá sádrokartonová stěna s bíle lakovanými skříňkami a bílými dlaždicemi v koupelnách tak vyrostlo naprosto originální bydlení, které se nebojí experimentování s barvami a styly. Velkou roli v něm také hraje dotek Texasu, rodného místa jednoho z majitelů loftu. Texaský nádech je tak patrný u jídelního stolu inspirovaného kaktusy či u fotografie kovboje v jídelně. Napříč interiérem je však možné najít ještě celou řadu dalších pozoruhodných ethno prvků. Nejen díky nim je bydlení natolik originální, svěží, dobrodružné a ryze pánské. Sama jeho autorka o něm říká, že by se klidně mohlo stát domovem novodobého Ernesta Hemingwaye.

Přečtěte si také

Dům plný rozmanitých textur a nonšalantní hry s geometrií

Na samotě, daleko od shonu města, byl postaven dům, který bývá plný slunce. Interiéry jsou prostorné, plné rozmanitých textur, geometrie a barev. Výsledek je v duchu moderní elegance a zcela vás…

Originální prvky v interiéru

Nápaditostí se tento interiér jenom hemží. Příchuť dobrodružství je v něm silně znát na každém kroku. Zatímco fádnost sem nemá přístup, fantazii jsou dveře dokořán. Na první pohled tak návštěvníky tohoto důmyslného loftu zaujme ležérní, a přesto velice elegantní obývací pokoj mimo jiné zařízený originálním závěsným křeslem s nádechem ethno stylu či pozoruhodná dekorace nad sametově modrou sedací soupravou. Celek pak dotváří stylově sladěné textilie a designová svítidla jakoby z jiných krajů. Výrazným prvkem obývací zóny je obnažená cihlová zeď a dřevěné stropní trámy, které interiéru dodávají zajímavý industriální charakter. Poněkud netradiční je i již zmíněný jídelní stůl, který připomíná tvar kaktusu.

Modré tóny a odhalená cihla loftu v New Yorku
Foto: Sean Litchfield

O něco klasičtěji už je zařízená kuchyňská část. Originálně a prakticky jsou řešeny také úložné prostory z části skryté za modrými dvířkami velké skříně v obývacím pokoji. Odvážným výstřelkem interiérové designérky se stala především ložnice utopená v černobílé kombinaci barev. Výrazný nádech ethno stylu zde bravurně doplňuje záliba v geometrii. Druhá ložnice si libuje ve světlejších barvách a také v inspirativních nápisech nad čelem postele. Odvaha pak nechybí ani vtipně zařízené koupelně, ve které tradice nedostala příliš velký prostor k uplatnění.

V místní části newyorského Manhattanu tak vzniklo neskutečně charismatické a přitom ryze funkční i útulné bydlení, které je plné cestovatelské vášně. Odhalená cihla, příjemné odstíny dřeva a sametově modré tóny mu dodávají příjemný pánský charakter. Sklad kaviáru se tedy proměnil na domov s duší novodobého Ernesta Hemingwaye.

Foto: Sean Litchfield
Zdroj: www.brodericdesign.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock