Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Modrá je dobrá. Ale co v kuchyni?

Modrá je dobrá. Ale co v kuchyni?

O modré barvě se říká, že má relaxační a uklidňující účinky. Právě (a nejen) z tohoto důvodu si tuto barvu, jež patří do palety studených barev, vybírá do svých interiérů mnoho z nás. To, že je tato barva vhodná do ložnice, víme snad všichni. Ale co kuchyně?

Úplně nejsnadněji se modrá barva uplatňuje v koupelnách a na toaletách, v jiných místech ji najdeme méně často. A to hlavně díky její nelehké kombinovatelnosti s nábytkem. Mnoho z nás ji proto volí hlavně jako akcent nebo ve formě doplňků. Jestliže jste ale milovníci modré a vzdát se jí nechcete, je zde způsob, jak ji vnést i na takové místo, jakým je kuchyně. Stačí se držet několika zásad.

Správný odstín

Nejdůležitější věcí, kterou musíme udělat, je zvolit správný odstín této barvy. Možná se to nezdá, ale každý jednotlivý odstín jakékoliv barvy hraje velkou roli v tom, jak danou barvu vnímáme. Barvy mají vliv na naši chuť k jídlu, psychiku, ale i pocit pohody. Do menších kuchyní je nejlepší volbou tyrkysová barva, jež celou místnost díky své světlosti opticky zvětší a rozzáří. V kombinaci s nerezovými a pochromovanými doplňky (i kováním a úchytkami) bude mít vaše kuchyně o poznání luxusnější vzhled. Modré nemusí být jen stěny, ale klidně i kuchyňské skříňky samotné. V případě tyrkysových doporučujeme bílou výmalbu, tyrkysová pak vynikne o poznání lépe. Naopak, u tyrkysových stěn jsou nejlepší volbou bílé skříňky a bílé linoleum na podlahu. Bude se dobře hodit ke skříňkám.

Modrá je dobrá. Ale co v kuchyni?

V případě větší kuchyně se nemusíme bát ani tmavě modré barvy. V tomto případě ale zapomeňte na kombinaci je s bílou, protože by to tvořilo nepříjemný kontrast. Nejlepší je kombinace s neutrální barvou nebo dřevem. Dřevo může být také tmavší.

Pozor na detaily

Máte členitou kuchyni a chcete ji nějak ozvláštnit? Vyzkoušejte kombinaci modré barvy s modrou vzorovanou tapetou. Díky tomu nebude vaše kuchyně jednotvárná. Design z tapet se může opakovat i na jiných prvcích – například na nádobí, apod. Výhodou modré kuchyně je fakt, že se tam hodí jak moderní spotřebiče, tak i ty ve vesnickém, country, stylu. Do tohoto stylu patří porcelánové nádobí, dřevěné vařečky a mísy, zelenina zavěšená na ozdobu, ale i sušené květiny.

Modrá je dobrá. Ale co v kuchyni?
Modrá je dobrá. Ale co v kuchyni?
Zdroj: 3top.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock