Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní srub v náručí přírody

Moderní srub v náručí přírody

V jižní Anglii se nedaleko přímořského města Lime Regis rozprostírá moderně vyhlížející srub. Svým obyvatelům nabízí pohled do nedotčené přírody v údolí mezi staletými stromy, kde se sem tam míhají jeleni i divocí koně. Po duši tu tak pohladí těsné sepětí s přírodou i samotný charakter stavby a její vybavení.

V kontaktu s přírodou

Požadavku udržet kontakt s přírodou se podřídilo řešení celého objektu. Fandí mu především velké prosklené plochy, přírodní barvy, materiály a motivy – to všechno ruku v ruce se světlostí a vzdušností interiéru. Bližší kontakt s přírodou umožňuje třeba i možnost přípravy jídla a stolování pod širým nebem. Otevřená kuchyně tak doslova svádí k tolik oblíbenému grilování.

Skandinávský styl říznutý eklektickým

Interiér tohoto jihoanglického srubu vychází ze skandinávské architektury. Tvoří jej dvě části – větší s otevřenou terasou a menší s vestavěnou terasou. Srub má poněkud netypický tvar a velikost, jeho charakter tak tvoří především obložení cedrovým dřevem a jednoduché geometrické linie. Vedle skandinávského stylu je zdejší zařízení ovlivněno i módním eklektickým stylem s prvky, které k objektům tohoto typu patří. Eklekticismus zde umně rozsvěcuje skandinávský styl vedený v klasické černobílé paletě doplněné o světlé dřevo. A činí tak například v podobě pestrobarevných židlí, polštářků, lamp a dalších bytových doplňků. Díky tomuto spojení zde vzniká příjemné bydlení plné tepla a barev, včetně natolik zásadního propojení s přírodou.

Moderní srub v náručí přírody

Originalita především

V tomhle srubu nemá nuda místo. Každá místnost je hotovým uměleckým dílem od stropu až po podlahu. Moderní prvky se prolínají s těmi tradičními, takže vzniká opravdu přitažlivé designové bydlení. Stačí se podívat na zajímavě řešené nástěnné hodiny v jídelně, komfortní křesla, jídelní stoličky pro nejmenší strávníky, různě pojatá svítidla i prvky s mysliveckou tematikou.

Hřejivé teplo a pohodlí

Ačkoliv je interiér srubu vyveden převážně ve skandinávském stylu, teplo z něj jenom sálá. Mohou za to kvalitní textilie, příjemné barvy i nezbytná krbová kamna. Pocit domova spoludotváří i na pohled velmi pěkný patinovaný nábytek. Pokud navíc počasí dovolí, je tady lákavá možnost strávit romantický večer přímo pod hvězdami. Na prostorné terase vybavené vysoce komfortním ratanovým nábytkem je za dne úžasný výhled do přírody, jejíž zeleň příjemně doplňuje celé tohle bydlení jakoby na hony vzdálené od civilizace.

Zdroj: www.uniquehomestays.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock