Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní podkrovní byt ve Stockholmu

Moderní podkrovní byt ve Stockholmu

Ačkoliv se může zdát velmi těžké až nemožné udělat z malého prostoru funkční a stylové bydlení, švédským architektům, kteří stojí za tímto projektem, se to povedlo na výbornou. Vzniklo tak naprosto úchvatné podkrovní bydlení ve skandinávském stylu, jehož nádech je citelně znát od koupelny až po terasu.

Malý byt s velkými možnostmi

Vytvořit přitažlivý a funkční prostor na pouhých 38 metrech čtverečních, to byla pro bytové designéry opravdová výzva. Díky jejich fantazii a šikovnosti však přece jen na tak malém prostoru vyrostlo opravdu luxusní bydlení, které umně hospodaří s prostorem. A tak je zde kuchyň propojená s obývacím pokojem, ložnice, prostorná hala, koupelna a veranda. V rámci šetření s prostorem je nejzajímavějším krokem designérů ložnice umístěná nad obývacím pokojem, do které se leze po žebříku. Také díky dalším prvkům vzniklo opravdu hravé a přitom vysoce komfortní bydlení, ve kterém je všechno podstatné. A nabízí tak skvělý domov ve městě, ideální jak pro studenty, tak pro mladé páry.

Bydlení plné tvarů

Ložnice, která je důmyslně umístěna nad obývacím pokojem a dostává se do ní po žebříku, je plná světla díky velkému oknu i přísunu světla zezdola. Světlý dojem z místnosti spoludotváří také bílá výmalba, bílý noční stolek s lampičkou stejné barvy a také bělostné ložní prádlo, které fandí i jemným pastelovým barvám. Romantický nádech tohoto relaxačního pokoje umocňuje také zajímavě řešené zrcadlo.

Žebřík, po kterém se ráno zase sleze dolů, je chytře posouvatelný po vodorovné tyči ve zlaté barvě, která je umístěna nad ledničkou. Architekti tak zde ukázali nejen svou hravost, ale také ryzí praktičnost.

Dole pod šikmou podkrovní stěnou se nachází kuchyňská linka, která je opět chytře zasazená do prostoru. Je vyvedená v decentních černo-šedých tónech, v celém prostoru bytu však stále převládá bílá, která podporuje dostatek světla v místnostech.

Moderní podkrovní byt ve Stockholmu

Slepé schody jako předěl zón

Stejně chytře jako je ložnice oddělena od zbytku interiéru, uplatňuje se fantazie designérů i v případě oddělení kuchyně od obývacího pokoje. Výrazným prvkem tohoto prostoru je totiž jakoby slepé schodiště, které funguje jako osobitý architektonický předěl mezi oběma zónami, ale jeho schody slouží zároveň jako opravdu stylová polička. Navíc toto zajímavě řešené schodiště dodává celému interiéru přitažlivý exotický ráz a ještě k tomu podporuje hravost stěn v podkroví.

Na jedné straně od schodů se nalézá obývací část, na druhé pak jídelní. Obývací části figuruje tmavě šedá pohovka kontrastující s polštáři v sytě oranžové barvě. Historický styl obývací části zvýrazněný schodištěm i působivou výmalbou jakoby ze starých časů podtrhává i velice zajímavý dobový koberec. Jídelní části zase dominuje černo-bílá kombinace barev, kterou prohřívají dřevité tóny poblíž stojící skříňky.

Rozkošná terasa

Útulnost obývacího pokoje umocňuje nádherný výhled na terasu skrývající se za velkorysým skleněným oknem. Nejenže se díky tomu celá místnost koupe v denním světle, ale ještě je odsud opravdu malebný výhled na střechy protějších domů. Terasa pak nabízí další stylovou záležitost i místo pro maximální požitek z klidu, pohodlí a intimity. Na podlaze s působivou mozaikou v exotickém nádechu spočívají dvě rustikální křesla doplněná o textilie v dřevitých a oranžových tónech. Ve stejném duchu je zde vyvedený i malý stolek a přídavný košík na drobnosti. Celek opravdu rozkošné terasy pak oživuje všudypřítomná zeleň v květináčích a truhlících.

Decentní chodba i koupelna

Hra veselých barev a tvarů končí před vstupem do chodby a do koupelny. Své místo zde dostává hlavně bílá a černá barva. Rovněž koupelna je díky střešnímu oknu dostatečně prosvětlená a stává se tak dalším příjemným místem svádějícím k odpočinku. Také zde se umně hospodaří s prostorem, a tak i celkové vybavení kráčí ruku v ruce v duchu minimalismu.

Zlaté akcenty

V celém bytě pak stejně jako v případě tyče u žebříku najdeme výrazné zlaté akcenty. Tady je zastupuje vodovodní kohoutek a ve sprše jsou patrné ještě více. Zlatá barva se pak objevuje i na chodbě v případě tyče u šatníku i u klik. Můžeme ji spatřit i na lampičce v ložnici, ale i na svícnech v obývacím pokoji. Ty navíc uvádějí nad nimi visící obraz, ve kterém se opět zlatými akcenty nešetří.

Opravdu zlatí byli i architekti, kterým se na tak malém prostoru podařilo vykouzlit natolik rozkošné bydlení plné hry světla, barev i tvarů.

Zdroj: jurnaldedesigninterior.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock