Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní komplex u pobřeží Norska

Moderní komplex u pobřeží Norska

Dnes se vydáme na prohlídku moderního komplexu, jehož půvab nespočívá jen v úchvatných výhledech na Barentsovo moře. Tři majestátně vyhlížející domy komplexu s názvem Manshausen Island Resort zaujmou svým netradičním umístěním i meditativní atmosférou.

Za návrhy tří nových domů stojí ateliér Stinessen Arkitektur. Do divoké krajiny byly umístěny s ohledem na maximální dosah vln v Barentsově moři a předpokládané zvýšení hladiny moře v důsledku změny klimatu. Tyto atypické dřevěné domy jsou před slanou vodou chráněny vysoce kvalitním opláštěním z hliníkového plechu.

Vysoce komfortní bydlení

Domy jako stvořené pro dobrodruhy zaujmou rámy, které jsou vyrobeny deskovým systémem z křížem vrstveného dřeva. To je totiž skvělým řešením, které svou jednoduchostí a flexibilitou s přehledem předčí řadu jiných konstrukčních systémů. Kvalitu materiálů pak v případě tří atypických domů doplňuje i vysoký komfort. V domech se totiž mimo jiné nacházejí sauny, k jejichž výstavbě byly použity břidlicové dlaždice. Po relaxaci v prohřáté sauně je možné se ihned zchladit ve studené mořské vodě.

Moderní komplex u pobřeží Norska
Foto: Adrien Giret and Kjell Ove Steinsvik

Soběstačné bydlení pro odvážné

Dobrodružný nádech bydlení v tomto moderním komplexu se odráží i v dalších aspektech. Potraviny je totiž třeba získat z místních zdrojů. Pěstují se také na zahradě jednoho z blízkých venkovských domů. Soběstačnost komplexu se projevuje i v tom, že se zde využívá výhradně vodní energie.

Celkově se tedy jedná o bydlení jako stvořené pro dobrodružné povahy, které milují bydlení v divoké přírodě s překrásnými výhledy na moře, které je přitom na dosah ruky. Ačkoliv domy působí poněkud chladným dojmem, jejich interiéry jsou světlé a dostatečně prohřáté. Ve spojení s okolní přírodou  tak představují dokonalé útočiště pro zklidnění těla i mysli.

Štítky: v přírodě
Foto: Adrien Giret and Kjell Ove Steinsvik
Zdroj: www.architectureprize.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock