Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní interiér v retro stylu

Moderní interiér v retro stylu

Půvabný interiér v retro stylu najdeme v jednom z bytů v Poznani. Jeho realizace se stala výzvou pro mladé, nadějné a kreativní architekty z polské architektonické společnosti Studio Projektowe Motiv. Elegantní interiér s příjemnými přechody barev a rozmanitostí materiálů vykazuje čilou osobitost a styl.

Luxusní i praktické bydlení

Minimalistický styl bydlení v tomto polském bytě nabízí vedle ryzí praktičnosti také velký smysl pro eleganci. Tu představují velké prosklené plochy, ladné linie, příjemné kontrasty materiálů i barev. Vše na sebe plynule navazuje. Lesklé tmavé tóny barev prohřívá teplé dřevo, sklo celek prosvětluje a provzdušňuje, prostory jsou otevřené a bez bariér. Díky absenci přemíry bytových doplňků dýchá celý interiér naprosto uvolněně. Prostor, světlo a důraz na každý jednotlivý prvek vybavení – to je to, na co se architekti zaměřili v prvé řadě. V půvabné symbióze barev, tvarů a materiálů tak vzniká luxusní a zároveň praktické bydlení.

Moderní retro styl

Retro prvky, které v bytě plynule navazují na ty moderní, získávají o to více na přitažlivosti. Odstíny tmavě šedé a vínově červené jim až nebezpečně sluší. Proto působí celý interiér natolik svěže a moderně, přestože zakopává o staré časy. Šikmé nohy židlí, které jsou jedním z prvků retro stylu, na sebe ihned strhnou pozornost. Jejich světlé tóny dřeva si perfektně rozumí s potahovou látkou sedadel v černé barvě. Souhra těchto dvou barev se přitom opakuje na řadě dalších míst interiéru, tato plynulost tak bytu dodává na celistvosti a jednotném charakteru. Mnohem větší prostor zde však dostává bílá barva, díky níž se tak do interiéru dostává dostatečné množství světla. Chybět pak nemohou ani odstíny elegantní šedé barvy. Zajímavý je i kontrast mezi různými tóny a kresbami použitého dřeva.

Moderní interiér v retro stylu

Originální bydlení

Ať už se jedná o nápadité souhry barev či materiálů, máme před sebou opravdu originální bydlení. K tomu dopomáhají s vkusem zvolené části vybavení. Stačí se podívat na designová svítidla, moderní digestoř, umyvadla, zrcadla či obrazy. Nuda zde zkrátka není vítaná, což platí také o přiznané cihlové zdi udávající svébytný ráz obývacímu pokoji. Její světlejší varianta přitom krášlí ložnici. Ta je jakožto odpočinkové místo opravdovou poctou minimalismu. V podobně uklidňujícím tónu jsou řešeny také koupelny.

V interiéru tohoto bytu jde ruku v ruce elegance s praktičností, nechybí tu odvážný dotek umění ani tolik důležité světlo. Mladým designérům se navíc podařilo propojit retro styl s moderními prvky, čímž vzniklo velmi osobité místo pro život.

Zdroj: www.studio-motiv.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock