Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní interiér pasivního domu na Moravě

Po náročné komunikaci vedené na dálku vznikl v pasivním domě ve Velaticích u Brna působivý interiér promyšlený do detailu. Na první pohled zaujme nadčasovostí, hravostí a fantazií, ale také praktickou stránkou. Limitující tvar pozemku tak dal přece jen vzniknout domu, který v sobě ukrývá úžasné místo pro život.

Po náročné komunikaci vedené na dálku vznikl v pasivním domě ve Velaticích u Brna působivý interiér promyšlený do detailu. Na první pohled zaujme nadčasovostí, hravostí a fantazií, ale také praktickou stránkou. Limitující tvar pozemku tak dal přece jen vzniknout domu, který v sobě ukrývá úžasné místo pro život.

Realizace na dálku

Realizace pasivního domu, který měl vyrůst na úzkém pozemku obklopeném ze všech stran výraznými domy, ztížil způsob komunikace mezi majiteli a architektkou. Ten totiž probíhal výhradně na dálku. Pozemek se nachází ve Velaticích u Brna, architektka Pavlína Šebestová žije poblíž Prahy a klienti se v době realizace nacházeli až za Lamanšským kanálem. I za těchto komplikovaných podmínek se brzy a nejen na papíře začal rodit dům netypicky zalomeného tvaru, který se pozoruhodně propsal do charakteru interiéru.

Dům pod dohledem

Česko-britský pár se dvěma dětmi si přál pasivní dům, který bude dostatečně prostorný, světlý a také moderní. Jejich přání bylo pro architektku Pavlínu Šebestovou opravdovou výzvou, což je zřejmé z výsledného dojmu z celého bydlení. Pod její taktovkou tak vznikl útulný obytný prostor, který se otevírá přes dvě podlaží a zároveň tvoří srdce celého domu. Díky téměř pětimetrovému oknu, kterým do interiéru prostupuje dostatek světla, se architektce naskytla možnost využít ve velkém tmavé odstíny barev. Kuchyňskou linku vyvedenou v kombinaci černé, šedé a bílé tak příjemně doplňuje televizní stěna s dekorativní šedou stěrkou. Originálně působí také vestavěný květník na bylinky, který od sebe odděluje kuchyňský ostrůvek a jídelní stůl. V obývací zóně pak nechybí ani krb, s nímž se celý relaxační prostor stává útulnějším. Zajímavým nápadem je také umístění pracovny do chytře zvoleného místa v prvním patře, z něhož může majitel domu pozorovat dění v domácnosti praktickým „manažerským okénkem“.

Po náročné komunikaci vedené na dálku vznikl v pasivním domě ve Velaticích u Brna působivý interiér promyšlený do detailu. Na první pohled zaujme nadčasovostí, hravostí a fantazií, ale také praktickou stránkou. Limitující tvar pozemku tak dal přece jen vzniknout domu, který v sobě ukrývá úžasné místo pro život.

Interiér v jednotném designu

Jednotný design prostupuje všemi místnostmi domu, ať už se jedná o obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou, pracovnu nebo tři koupelny, ve kterých opět stojí bok po boku praktičnost i estetika. V koupelně pro hosty tak zaujmou například obklady v kombinaci bílé hexagonové mozaiky a dekoru dřeva, které jsou doplněné velkoformátovou dlažbou imitující beton. Prakticky i elegantně působí také volně stojící vana v rodičovské koupelně. Ukázkou hravosti je koupelna pro děti, které opět vládnou hexagonové dlaždice, tentokrát však ve veselých pastelových odstínech. A hravě samozřejmě působí i k tomu zrozený dětský pokoj, který stejně jako ostatní místnosti v domě oslavuje nejen praktičnost minimalismu, ale i přirozenou krásu dřeva. Barevné schéma domu dodržuje také ložnice, která je opět plná světla.

Jak je tedy patrné, i přes komunikaci na dálku se architektce Pavlíně Šebestové podařilo realizovat bydlení snů. Je originální, prostorné, plné zajímavých designových prvků i chytrých řešení. Praktičnost a estetika tak v pasivním domě na Moravě kráčí ruku v ruce.

Zdroj: Ing. arch. Pavlína Šebestová - www.furtfutur.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejlepší projekty

Vila na venkově

Dřevostavba Easy 48

byt Dělnická

Barevný interiér

Hravý a útulný domov

Bungalov ve svahu pro mladou rodinu

Sledujte nás

Nejčtenější články

Opravila dům po prarodičích a zachránila tak desítky vzpomínek

Bývalý statek z roku 1850 po kompletní rekonstrukci

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Namísto dřevostavby bydlí ve zrekonstruované sýpce

Okouzlující mezonet ve Švédsku

Originální adventní věnce