Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní interiér pasivního domu na Moravě

Moderní interiér pasivního domu na Moravě

Po náročné komunikaci vedené na dálku vznikl v pasivním domě ve Velaticích u Brna působivý interiér promyšlený do detailu. Na první pohled zaujme nadčasovostí, hravostí a fantazií, ale také praktickou stránkou. Limitující tvar pozemku tak dal přece jen vzniknout domu, který v sobě ukrývá úžasné místo pro život.

Realizace na dálku

Realizace pasivního domu, který měl vyrůst na úzkém pozemku obklopeném ze všech stran výraznými domy, ztížil způsob komunikace mezi majiteli a architektkou. Ten totiž probíhal výhradně na dálku. Pozemek se nachází ve Velaticích u Brna, architektka Pavlína Šebestová žije poblíž Prahy a klienti se v době realizace nacházeli až za Lamanšským kanálem. I za těchto komplikovaných podmínek se brzy a nejen na papíře začal rodit dům netypicky zalomeného tvaru, který se pozoruhodně propsal do charakteru interiéru.

Dům pod dohledem

Česko-britský pár se dvěma dětmi si přál pasivní dům, který bude dostatečně prostorný, světlý a také moderní. Jejich přání bylo pro architektku Pavlínu Šebestovou opravdovou výzvou, což je zřejmé z výsledného dojmu z celého bydlení. Pod její taktovkou tak vznikl útulný obytný prostor, který se otevírá přes dvě podlaží a zároveň tvoří srdce celého domu. Díky téměř pětimetrovému oknu, kterým do interiéru prostupuje dostatek světla, se architektce naskytla možnost využít ve velkém tmavé odstíny barev. Kuchyňskou linku vyvedenou v kombinaci černé, šedé a bílé tak příjemně doplňuje televizní stěna s dekorativní šedou stěrkou. Originálně působí také vestavěný květník na bylinky, který od sebe odděluje kuchyňský ostrůvek a jídelní stůl. V obývací zóně pak nechybí ani krb, s nímž se celý relaxační prostor stává útulnějším. Zajímavým nápadem je také umístění pracovny do chytře zvoleného místa v prvním patře, z něhož může majitel domu pozorovat dění v domácnosti praktickým „manažerským okénkem“.

Moderní interiér pasivního domu na Moravě

Interiér v jednotném designu

Jednotný design prostupuje všemi místnostmi domu, ať už se jedná o obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou, pracovnu nebo tři koupelny, ve kterých opět stojí bok po boku praktičnost i estetika. V koupelně pro hosty tak zaujmou například obklady v kombinaci bílé hexagonové mozaiky a dekoru dřeva, které jsou doplněné velkoformátovou dlažbou imitující beton. Prakticky i elegantně působí také volně stojící vana v rodičovské koupelně. Ukázkou hravosti je koupelna pro děti, které opět vládnou hexagonové dlaždice, tentokrát však ve veselých pastelových odstínech. A hravě samozřejmě působí i k tomu zrozený dětský pokoj, který stejně jako ostatní místnosti v domě oslavuje nejen praktičnost minimalismu, ale i přirozenou krásu dřeva. Barevné schéma domu dodržuje také ložnice, která je opět plná světla.

Jak je tedy patrné, i přes komunikaci na dálku se architektce Pavlíně Šebestové podařilo realizovat bydlení snů. Je originální, prostorné, plné zajímavých designových prvků i chytrých řešení. Praktičnost a estetika tak v pasivním domě na Moravě kráčí ruku v ruce.

Zdroj: Ing. arch. Pavlína Šebestová - www.furtfutur.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock