Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní dům postavený z recyklovaných materiálů

Moderní dům postavený z recyklovaných materiálů

Tento dům stojící v německém Stuttgartu je dokonalou odpovědí na otázku, jak by mohlo vypadat ekologické bydlení současnosti. Dům si hraje zejména s kombinací skla a betonu, velké zastoupení tu mají však i recyklované materiály. Čím dalším je tento dům zajímavý?

Dům je dokonale prosvětlen během celého roku

Dům, na který se právě díváme, pochází z rukou MBA/S Matthias Bauer Associates. Dům jako takový představuje dokonalou souhru betonu, skla a recyklovaných materiálů. Jeho rozměry jsou 10 x 12 metrů, i tak jde ale o prostorné bydlení.  Ačkoliv jde o poměrně originální dům, stále bez potíží zapadá do okolního prostředí. Dům je dokonce i energeticky nenáročný. Větší množství energie se do domu dostává skrze pasivní solární a atmosférický příjem.

Střecha nám může připomínat diamant

Samotný tvar domu je taktéž velmi neobvyklý. Architekti si pohráli s tvarem střechy domu, díky čemuž nám může připomínat tvar trojúhelníku či diamantu. Tímto způsobem zajistili, aby dům nepůsobil vzhledem k použití velkého množství betonu fádně. Vzhledem k poloze domu se do něj dostane velké množství přirozeného denního světla. Stejně zajímavé jsou i stěny, na nichž můžeme najít oválné výřezy. I to, že na stěnách nenajdeme příliš mnoho oken, má svůj důvod. Ve stěnách jsou schovány technické instalace a izolace domu.

Moderní dům postavený z recyklovaných materiálů

Interiér v šedé barvě

Beton nenajde jen v exteriéru, ale také v interiéru. Ačkoliv se nám mohou tyto betonové stěny jevit jako chladné, neosobní a neútulné; nesmíme zapomínat na to, že jde o katalogové fotografie, kdy je interiér focen v době, kdy ještě není zabydlen. Pevně věříme v to, že až si majitel domu jeho interiér vydekoruje, získá příjemný domov. O zmírnění působení betonu se zde mimo jiné stará i tmavě hnědá dřevěná podlaha.

Zdroj: www.mbas.de

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock