Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní dům inspirovaný stodolou

Moderní dům inspirovaný stodolou

Obrovské prérie a zasněžené vrcholky slouží jako dramatické prostředí pro dům na americkém západě. Bydlení navržené místní firmou Carney Logan Burke Architects bylo postaveno pro pár v důchodovém věku z Pittsburghu.

Rezidence Dogtrot, postavená v nádherné krajině Wyoming, překlenuje propast mezi původními zemědělskými budovami a současnou architekturou. Architekti CLB navrhli moderní stodolu pro pár důchodců z Pensylvánie, kteří si nakonec udělali z obydlí trvalý domov. Dům stojí na klidné louce a nabízí dechberoucí výhledy na ohromující krajinu, která zahrnuje ranče, zemědělskou půdu a pohoří Teton. Obrovské prérie a zasněžené vrcholky slouží jako dramatické výhledy a výrazně doplňují moderní design, ve kterém je dům zařízen. Majitelé chtěli jednoduchý dům odpovídající okolní krajině, ale zároveň v současném moderním stylu.

Dvě části jako jeden celek

Dům se může pochlubit dvěma samostatnými, ale propojenými částmi. V jedné jsou obytné prostory, v druhé garáž. Hlavní část domu má obdélníkový půdorys a plochu 325 m2. K severní stěně přiléhá krytá 24 metrů dlouhá terasa, která tvoří vchod do domu a spojuje ji s garáží. V centrální části je otevřená kuchyň, jídelna a obývací pokoj. Pozornost v tomto prostoru je zaměřena na velký krb. Na západní straně architekti umístili prostornou hlavní ložnici majitelů. Kancelář, místnost pro hosty a technické prostory zaujímají místo ve východní části budovy. Oba konce obdélníku mají krytou terasu, která poskytuje ochranu před deštěm, což umožňuje majitelům trávit čas venku bez ohledu na povětrnostní podmínky. Krytá terasa se střešním světlem spojuje obě části a další terasy také poskytují chráněné venkovní prostory pro trávení času. Exteriér Dogtrot Residence je vyroben z oceli a může se pochlubit teplými, rezavě hnědými barvami a krásnými texturami. Budova má asymetrickou sedlovou střechu, která odkazuje na tradiční stodoly, a dodává klasickému domu moderní siluetu.

Moderní dům inspirovaný stodolou

Rustikální styl v moderním pojetí

Uvnitř domu použilo studio jednoduchou paletu materiálu ze světlého modřínového dřeva, betonu, skla a oceli. Dřevo je použito na stěnách a stropech, a dodává interiéru dekor, který působí v rustikálním stylu. Masivní povrchy modřínu také spojují venkovní a vnitřní prostory. V obývacím pokoji je betonový krb z litého betonu, který odpovídá světle šedým odstínům dřevěné podlahy. Velké skleněné posuvné dveře přivádí do obývacího pokoje, jídelny a kuchyně velké množství denního světla. Zároveň nabízí nádherný výhled do okolní přírody. Dekorace odráží lásku majitelů k modernistickému osvětlení a nábytku a jejich sbírku předmětů, artefaktů a umění. Zatímco barevná paleta použitých materiálů je jednoduchá a čistá, nábytek ztělesňuje barvu a rozmar, které odrážejí povahu majitele, který pracoval v Pittsburghském dětském muzeu. Interiér domu byl dokončen tak, aby poskytoval atmosféru plnou relaxace a odpočinku a zároveň se přizpůsobil okolí domu. Tvrdé materiály jako ocel a beton byly kombinovány s modřínovým dřevem a dalšími prvky spojenými se zemí. Celek vytváří moderní dům, dokonale souznící s jeho přirozeným prostředím.  

Zdroj: www.clbarchitects.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock