Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní chata v horách

Moderní chata v horách

V minulosti lidé vždy stavěli své domy z toho co bylo zrovna po ruce. Z kamení, ze dřeva, z rákosí, kůže a mnoha dalších materiálů. Přestože už dnes existuje nespočet nových materiálů, ty přírodní mají své nesporné výhody a lidé se k nim opět čím dál častěji vrací. Hory jsou místem typickým pro stavby ze dřeva a my si jednu takovou dřevostavbu dnes ukážeme.

Moderní dřevostavba

Interiéry horských staveb jsou obvykle plné dřeva, rustikálního nábytku a starožitných předmětů. A není divu. Na horách býval vždy dostatek dřeva pro stavbu a dnes je tomu zrovna tak. Interiér, o kterém je dnes řeč je sice postaven ze dřeva, není však typickou dřevěnkou. Má mnoho nových vychytávek a je plný neobvyklých řešení a zajímavých prvků.

Interiér domu má uvnitř vysoké stropy a díky otevřenému prostoru působí vzdušně. Přiznané střešní trámy jsou natřeny na bílo a příjemně doplňují dřevěné obklady na stěnách. Centrální místností je velký obývací pokoj se dvěma pohovkami a kuchyň s jídelnou.

Prostor osvětlují velká kruhová stropní světla

Jednotlivé funkční zóny rozděluje mezistěna s krbem uprostřed místnosti. V kontrastu se surovou betonovou stěrkou je dřevo použité na obkladu krbu a jednoduchý nábytek stojící na subtilních nohách. Celý prostor osvětlují velká kruhová stropní světla v kuchyni i obývacím pokoji.

 Překrásný výhled do okolí je z oken u jídelního stolu. Strávníci si tak mohou vychutnat jídlo v teple domova a užívat si zároveň pohledu na přírodu. Díky velkému množství oken, které jsou vetknuty i v průčelí domu těsně pod střechou, je v interiéru dostatek denního světla.

Nejen ze společenských prostor, ale také z ložnic je možné pozorovat malebné okolí domu. Na ložnici navazuje koupelna a je zde k dispozici vana i sprcha. Třešničkou na závěr je pak soukromé wellness s vířivkou a saunou. No nepřáli byste si také takové místo k odpočinku? 

Zdroj: firefly-collection.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock