Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní chalupa pod Alpami

Moderní chalupa pod Alpami

Atelier GEZA navrhl jedinečnou chalupu v italských Alpách, která kontrastuje s okolní krajinou. Exteriér ladí s interiérem, jednoduchý design kombinuje dřevo, kov s moderním nábytkem. V noci je působivým efektem prolínání světel lamp skrze dřevěné lamely. Realizovaný tmavý interiér je pro tento typ moderních interiéru velmi neobvyklý a stylový.

Chalupa je postavena ve strmém svahu, na kopci, k němuž vede prudká silnice. Cesta k domu byla hlavním klíčovým bodem při realizaci. Cestou k domu silnice prudce stoupá, v kopcích se chalupa vynoří a s další zákrutou se skryje a znovu objeví ve scénické perspektivě. Jednoduché tvary a tmavé barvy harmonizují s okolní krajinou, chalupa ztrácí kontext a přirozeně zapadá do přírodní scenérie Alp.

Otevřenost krajině

Půdorys domu je úhledně rozdělen do dvou částí s ohledem na odlišné funkce. Po vstupu do první části chalupy se otevírá pohled na prostorný obývací pokoj a galerií, ve které je pracovna. Štítová stěna je celá prosklená, aby z obývacího pokoje a pracovny byl dechberoucí výhled do okolní krajiny.

Hlavní ložnice byla umístěna v horním patře s výhledem na obývací část, zatímco ostatní pokoje, sauna a wellness se nacházejí ve spodním patře. Vše odpovídá požadavkům majitelů, kdy jsou pokoje a jejich funkce rozděleny do částí s různou výškou, která rezonuje s okolní výškou pozemku.

Moderní chalupa pod Alpami

Nové funkce s původním záměrem

Materiály, které tvoří chalupu, se odrážejí od základní myšlenky. Konstrukce je betonová, ale je viditelná pouze zevnitř. Odkryté betonové podlahy a stropy zavěšené na skleněných fasádách zdůrazňují lehkost střechy.

Exteriér domu je tvořen ze dřeva, jako mnoho tradičních alpských staveb, ale neplní původní funkce spojené se zemědělstvím a chovem, naopak se stal prvkem regulace a úspory energie. Vertikální modřínové lamely obklopují celou budovu a kromě estetické funkce slouží jako zastínění proti slunci a vytvářejí bareiéru mezi soukromým a veřejným světem. Dřevěné lamely jsou pohyblivé, nastavitelné a otáčejí se podle potřeb majitelů.

Zdroj: www.geza.it

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock