Bydlení Přidáno: 23. 4. 2019

Moderní a vkusné bydlení z Bratislavy

V současnosti vniká stále více bytových domů, které se snaží jít s dobou a svým obyvatelům poskytnout co největší komfort. Jedním z těchto případů je i projekt s názvem Green Village, v němž se nachází i byt, na který se dnes zaměříme.

V současnosti vniká stále více bytových domů, které se snaží jít s dobou a svým obyvatelům poskytnout co největší komfort. Jedním z těchto případů je i projekt s názvem Green Village, v němž se nachází i byt, na který se dnes zaměříme.

Byt, na který se právě díváme, je součástí bratislavského projektu s názvem Green Village. Jde o příjemně prosvětlené byty s promyšlenou dispozicí. Nechybí zde ani veškeré potřebné služby a občanská vybavenost. Dalo by se říci, že jde o ráj – alespoň co se bydlení týče. Majitel jednoho z těchto bytů je však milovníkem interiérové tvorby, a proto zařizování svého bytu věnoval velkou pozornost.

Majitel zasahoval do dispozice bytu

Byt o velikosti necelých padesáti metrů čtverečních orientovaný na západ nabízí samostatnou ložnici a obývací pokoj spojený s kuchyní. Interiér je dokonale prosvětlen díky velkým oknům, které do bytu přináší dostatek přirozeného denního světla. Z obou obytných místností lze vstoupit dokonce i na terasu. Majitel měl svůj byt zakoupen ještě ve chvíli, než samotná stavba bytu započala. To mu umožnilo mluvit do dispozice. Následkem je zbouraná příčka mezi koupelnou a toaletou. Dále byly přesunuty některé elektrické zásuvky, ale také osvětlení. To bylo změněno, jak co se týče umístění, tak i tím, o jaký typ osvětlení se jedná. Například nechal zabudovat bodová světla do obývacího pokoje.

Nábytek byl vyroben na míru

Celý interiér je díky výrobě nábytku na zakázku hezky sladěný. Nejen co se materiálu týče, ale také barev. Ačkoliv jde o finančně náročnější variantu oproti sériově vyráběnému nábytku, má majitel jistotu, že je každý kus vyroben na míru jeho bydlení. Ze všeho můžeme vypíchnout například atypickou polici vedle televizoru, která skryje nevzhledné kabely od televize před zraky okolí, ale také skříň v koupelně, kde je ukryta pračka a kotel.

V současnosti vniká stále více bytových domů, které se snaží jít s dobou a svým obyvatelům poskytnout co největší komfort. Jedním z těchto případů je i projekt s názvem Green Village, v němž se nachází i byt, na který se dnes zaměříme.

Kombinace dřeva, bílé a šedé barvy

Co se týče materiálu, velkou roli zde hraje dřevo, jež je doplněno bílou a šedou barvou. Konkrétně dřevina, která zde byla hojně využívána, byl masivní dub. Z něj je vyroben obklad na stěnách, kuchyňská deska, police nebo deska na skříni pod televizí. Dvířka na kuchyňské lince tvoří dřevotříska, která je spolu s čely zásuvek nastříkaná matnou bílou barvou. Většina dveří na skříních je bez úchytek a madel. Otevírají se na bázi click systému, kdy stačí na dvířka přitisknout svoji ruku.

Příjemná atmosféra díky osvětlení

K vytváření příjemné atmosféry v bytě slouží stmívatelná světla, která umožňují regulovat intenzitu jejich záření. Za zmínění jistě stojí i fakt, že majitel v obývacím pokoji zrušil jedno centrální světlo a rozmístil po pokoji bodová svítidla, která pokoj osvětlují rovnoměrně, což je velmi příjemné. Když se podíváme do kuchyně, můžeme si všimnout toho, že je většina úložných prostor umístěna ve spodních skříňkách. Nad linkou najdeme pouze jednu skříň určenou pro skladování sklenic a šálků. Zbytek prostoru zaplňují police. Jako obklad zde byl použit také dub, který se velmi dobře čistí. A na rozdíl od skla či obkladu na něm nejdou vidět tolik nečistoty. V bytě nenajdeme obrazy pověšené na stěně, ale ty, které jsou postaveny na policích.

Další články: