Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Ve slovenských Kysucích najdete místo na únik od civilizace

Ve slovenských Kysucích najdete místo na únik od civilizace

Plně obytný "přístřešek" v srdci Kysúc, který lze přesunout kamkoli se majiteli zamane. Objekt na louce, v blízkosti břehu vodní nádrže Nová Bystrica představuje řešení, které vzniklo "na klíč" s plně zařízeným interiérem dle požadavků klienta.

Dnes, když žijeme v "zrychleném módu" městského života, od deadline k deadline, potřebujeme občas únik. Únik mimo stres, povinnosti a civilizaci, zpět k našemu původu. Dvojice architektů Michiel De Backer a Martin Mikovčák proto postavila na severu Slovenska, v oblasti Kysúc svůj první Ark Shelter. Jde o rekreační platformu pro odpočinek od běžného civilizačního shonu. Minimalistický a nenápadný objekt zaujme milovníky přírody, moderního designu a důmyslných řešení.

Flexibilní řešení interiéru

Co se týče prostoru, ten je v tomto případě zcela flexibilní a z omezené obytné plochy těží maximum. Zajímavé je, že tato stavba nemá pevné základy, není napojena na sítě a konstrukce je na rozdíl od ostatních podobných projektů celodřevěná včetně nosného rámu. V principu podobných konceptů ve světě existuje několik. Z toho co známe, patří k těm nejpromyšlenější a nejpropracovanějším řešením!

Architekti navrhují, testují a vylepšují Ark Shelter poslední tři roky s cílem navrhnout komfort v srdci přírody pro nerušený odpočinek. Jejich poslední kreací je právě model Into the Wild, který je zasazen přímo ve svahu jednoho z kysuckých kopců.

Ve slovenských Kysucích najdete místo na únik od civilizace
Foto: BoysPlayNice

Minimalistický design stavby

Má být nenápadný a nemá odvracet pozornost od krásné přírody. Dřevěná fasáda, velká okna, částečně prosklená střecha, nenápadně integrované automatizované systémy pro osvětlení či větrání jsou architektonickou třešničkou na dortu. Otvory ve všech pěti fasádách, "rámují" pohledy jako scénické hry přírody a promítají je do interiéru. Ať už jde o otevírací stěnu, která fyzicky vpouští přírodu do interiéru, přední vykonzolované zasklení, zda koupelnovou stěnu s mléčným sklem, na níž se odehrává stínohru dotýkajících se větví a měnících se siluet lesa. Snad nejzajímavější je horizontální prosklení skybox, ve kterém máte při usínání pocit, že jste venku pod širým nebem.

Obálka se svým low-tech vzezřením se snaží splynout s přírodou a zároveň rafinovaně ukrývá sofistikované řešení, které umožňují variabilní práci s prostorem a světlem. "Baví nás detaily, které se v klíčových momentech postupně odhalují. Stavba tak nepřestane ani po čase nudit."

Foto: BoysPlayNice
Zdroj: www.ark-shelter.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock