Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Minimalistický interiér v Litvě

Minimalistický interiér v Litvě

Ačkoliv mnohým z nás vyhovuje útulné bydlení se spoustou malých drobností, které nám pomáhají, abychom se cítili útulně, najdou se zde i takový, kterým vyhovuje čisté minimalistické bydlení, kde má vše své místo a nepřebývá zde nic navíc. Skvělou ukázkou toho, že to jde udělat i stylově, je tento byt, na který se nyní podíváme.

Co bylo v interiéru zamýšleno

Tohle městské a navíc minimalistické bydlení se nachází ve Vilniusu v Litvě, jeho cílem bylo zachytit čistou, ale zároveň stylovou architekturu současné doby. Úkolu se ujalo místní studio D | Style, které si s ním poradilo na jedničku.​ Tento dvojpodlažní dům má celý interiér obložený světlým dřevem a klade důraz na jednoduché linie a tvary, čehož si můžeme všimnout i na samotné budově, která je také jednoduchá. Tato minimalistická filosofie se přenáší i do vybavení interiéru, které je také jednoduché a plně funkční, materiálová paleta je přirozená a kvalitní. To samé se dá říct i o barevné paletě, která je taktéž značně jednoduchá, někdo by mohl říct, že až omezená.

Interiér, který je jeden velký kontrast

V obývacím pokoji si můžeme povšimnout, že ačkoliv jde o minimalisticky zařízený prostor, stále se v něm můžeme cítit příjemně. Je to dáno především barevnou paletou, která je v šedo-béžových tónech. Tuto, pro někoho nudnou, kombinaci oživuje červená barva. Tato kombinace jednoduchých barev s jednou vysoce kontrastní je v celém domě, zvláště pak v ložnici a koupelně, kde převládá hlavně sytě modrá barva. Nábytek je vyroben převážně v Itálii, ale některé z neobvyklých detailů byly vyrobeny lokálně. V celém domě se kromě barev najde i dřevěné obložení, designové lampy a také hladké povrchy.

Když se podíváme na koupelny, jde o poměrně velké protiklady. Jedna koupelna je celá v šedé barvě, akcent nám tvoří pouze hnědé dřevo na skříňkách. Druhá koupelna je celá v bílé barvě a doplňuje ji odvážná modrá barva, která celý prostor rozzáří ještě víc. Nebo se vám líbí nejvíc poslední koupelna, kde hraje prim černá s šedou a jediným kontrastem je zde bílá barva s troškou hnědé? U této poslední koupely můžeme najít ložnici, která je zařízena v hnědě-modré kombinaci, která působí opravdu příjemným způsobem.

Zdroj: distyle.lt

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock