Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Minimalistický byt hvězdáře

Minimalistický byt hvězdáře

Ne všichni z nás touží po přezdobených interiérech plných dekorací doplňků a lapačů prachu. Stále více lidí touží po jednoduchosti, čistotě a funkčním designu. Velké oblibě se těší moderní minimalismus. Tento byt je ukázkou toho, jak je možné vytvořit praktické bydlení, které je zároveň útulné a elegantní.

Stačí dobrý nápad

Tento byt se nachází v centru hlavního města Litvy, Vilniusu. Jeho celkovou podobu navrhla dvojice designérů Ruta Bajevaitė a Kęstutis Devenis. Užitná plocha bytu činí 61m2, pro některé málo, pro některé tak akorát. I s menším prostorem se totiž dá vykouzlit nádherné místo k žití. Stačí dobrý nápad, pár šikovných řemeslníků a dílo je na světě.

Byt byl vytvořen na míru pro mladou rodinu. Přáli si bydlení čisté, moderní a s útulnou atmosférou. Při navrhování designéři věnovali velkou pozornost úložnému nábytku. Majitelé si přáli dostatek prostoru k ukládání věcí a tak je v bytě dostatek skříní, skříněk, nebo zásuvek.

Co dokážou světla v interiéru

Neutrální barvy bydlení rodině umožňují jakékoliv změny do budoucna, nebo použití libovolných doplňků. Bílé stěny prostor opticky zvětšují a vytvořené osvětlené podhledy místnosti příjemně dokreslují. Na fotografiích je vidět, jak důležité je použití vícero osvětlení v interiéru. Pro srovnání jsou fotografie vyfoceny za denního světla a také při rozsvícených světlech. 

Minimalistický byt hvězdáře

Hlavní částí bytu je obývací pokoj s kuchyňskou linkou a ostrůvkem. Obývací části vévodí velká šedá sedačka a obývací stěna tvořená dřevěným panelem, fungujícím jako police k ukládání, a nízké bílé skříňky. Místo klasického jídelního stolu se rodina stravuje u kuchyňského ostrůvku, sedící na barových stoličkách. Mohou tak být blízko sebe, když v kuchyni někdo z nich vaří.

Velké zásuvky v kuchyni

Kuchyňská linka je zhotovena celá v bílém a spotřebiče jsou vestavné. Nenápadná je také digestoř. Na první pohled si ji člověk ani nevšimne. Bílé plochy v kuchyni oživují pracovní desky z masivního dřeva a obložení kuchyňské linky. Za povšimnutí, a pochvalu designérům, stojí také využití velkých zásuvek v kuchyni, místo klasických spodních skříněk. Zásuvky se otevírají zatažením za hranu, takže není potřeba standardních viditelných úchytek, které často narušují vizuální dojem.

Byt je vyladěn přesně tak, jak to nejlépe vyhovuje jejich majitelům. Asi největší zvláštností je hvězdářský dalekohled, který má své čestné místo u okna v obývacím pokoji. 

Zdroj: dizainoinkilas.wordpress.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock