Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Minimalistický apartmán

Minimalistický apartmán

Moderní byty mohou mít mnoho podob. Dnešní doba je otevřena všem možným stylům a nezapomíná ani na jednoduchost. Jestli už jste přesyceni přílišnou zdobností a toužíte po čistém a funkčním designu, bude se vám určitě líbit tento projekt. Apartmán v čistých barvách, jednoduchých tvarech a s nadčasovým designem.

Apartmán navrhla designérská kancelář StudioPine. Apartmán se nachází v Kyjevě na Ukrajině a je ukázkou opravdu nadčasového pojetí bydlení. Komfort a funkce zde hrají hlavní roli. Jednoduché tvary, čisté linie a komplexní řešení celého prostoru vymyšleného do posledního detailu, zároveň ponechávající prostor pro vlastní fantazii, to vše se zde podařilo.

Slovo designéra

,,Když jsme tento projekt vytvářeli, chtěli jsme, aby byly všechny prvky v rovnováze. Bílé a lesklé plochy jsou vyváženy přírodními dřevěnými povrchy, tmavou látkou čalounění  a záclonami, balancují s okolními barvami a hrají roli kontrastních prvků. Tímto způsobem jsme chtěli ukázat, že když jsou barvy a povrchy v harmonii, změní se prostor na krásné prostředí pro další tvorbu. Myslím tím, že jsme vytvořili pozadí a sami klienti, kteří tam budou žít si jej dotvoří a vtisknou mu svou duši. A to byla hlavní myšlenka, se kterou jsme v tomto bytě pracovali. " Říkají sami designéři.

Ikonické židle Vernera Pantona

Apartmán tvoří jeden velký prostor, který má své funkční zóny navzájem propojené. Centrem dění je krásně prosvětlená kuchyně s jídelním stolem pro šest osob a ikonickými plastovými židlemi Vernera Pantona. Kuchyně má spoustu úložného prostoru v horních i spodních skříňkách, snad jedinou nevýhodou je méně pracovní plochy. Tu však dle záměru má příležitostně nahradit jídelní stůl s přidanou deskou z umělého kamene.

Designéři zkombinovali vysoký bílý lesk lamina s dýhovanými dvířky a kuchyňskou linku obložili mramorem. Nechybí zde moderní spotřebiče a dostatek osvětlení, nejen na stropě. Skvěle sem zapadnou také nenápadné obrazy i legendární dekorace v podobě sošky černého ptáka Vitra Eames.

Minimalistický apartmán

Velká sedačka a dostatek úložného prostoru

Na kuchyň navazuje obývací pokoj s prostornou sedačkou s volitelným rozložením. Podle přání si tak majitelé mohou zvolit své vlastní uspořádání dle momentálních požadavků. Hřejivě a útulně, v tomto moderním interiéru, působí prkenná masivní podlaha v medovém odstínu. Minimalisticky je vyřešena i ložnice, kde nenajdete klasické noční stolky. K odkládání slouží polstrované díly a k osvícení postačí závěsná světla.

K ukládání slouží klasické i zavěšené skříně. V chodbě nechybí velké zrcadlo a odkládací stěna. Koupelna je řešena také netradičně a krom klasické toalety je zde i bidet. Bílé kachličky s dekorem mramoru kontrastují s tmavým dřevem a tvoří příjemnou dynamiku místnosti. Zajímavé je zrcadlo s dělením, tvořící jakýsi ornament, a retro baterií z něj vystupující. Pro maximální pohodlí je zde masážní sprcha spolu s klasickou, přičemž vodu ze netradičně odvádí drážky v celé šířce sprchy.

Tento projekt je neobvyklý svým provedením v každém směru a dává prostor pro další úvahy. Majitelé si jej mohou dotvořit dle svých požadavků, zabydlet jej a otisknout do něj kus sebe, tak jak si přáli. 

Zdroj: studio-pine.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock