Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Malý domeček pod horami

Malý domeček pod horami

Italové jsou známí svou vášní k dobrému designu a kvalitní architektuře. Váží si nejen své historie a tradičních staveb, ale dokážou také ocenit moderní a neotřelé nápady a umí si je náležitě užít. V italské Paluzze vyrostl dřevěný dům, který nezapomíná na tradiční materiály, ale zároveň je tváří moderního stavitelství.

Zalesněné kopce a nádherné okolí

Dům stojí v horách a je obklopen zalesněnými kopci a skalisky. Navrhlo jej italské architektonické studio Ceschia & Mentil Architetti Associati. Ve svém návrhu architekti dbali na to, aby byl z domu patřičný výhled na okolní přírodu a zároveň aby výhledy nekolidovaly s okolními domy. Takže ze strany okolní zástavby je uveden vstup do domu a obyvatelé tak mají plné soukromí.

Svou plochou domeček nezabírá mnoho prostoru a částečně je zasazen do nerovného, mírně svažitého pozemku. Na betonové podsadě stojí konstrukce obložena dřevem zvenčí i zevnitř a střechu pokrývá plechová krytina. Jednoduché tvary, subtilní vzhled a čistota detailů, to vše hraje roli v dokonalém výsledku stavby. Do místního prostředí se dům skvěle hodí a nijak svým vzezřením neruší výhled do okolí, ba naopak.

V jednoduchosti je krása

Interiér domu je zařízen jednoduše a neoplývá zbytečnostmi. Hlavní dominantou je obrovská prosklená stěna obývacího pokoje. Díky ní mohou obyvatelé pozorovat překrásná panoramata za jakéhokoliv počasí. Místo klasické sedačky jsou zde polstrované sedací kvádry, které je možné různě spojovat i rozpojovat systémem zdrhovadel. K sezení slouží i velké sedací vaky v červené barvě. Televizor zde určitě nehledejte, zato vás zahřeje krb.

Malý domeček pod horami

Postel na pódiu

Obývací pokoj volně navazuje na skromnou kuchyň s jednoduchým vybavením a záclonkou místo kuchyňských dvířek. Nechybí zde jídelní stůl pro pět osob a od stolu je možné pozorovat výhled do okolí. Otevřeným vstupem se vchází do ložnice, která má postel umístěnou ve výklenku na malém pódiu. Výklenek vytváří pocit útulnosti a bezpečí a zároveň chrání spáče před chladem. V ložnici si hosté mohou přitopit kamny a nic tak nebrání v pohodlném odpočinku.

Poslední místnostní je koupelna spojena s toaletou. Sprcha není oddělena žádnou zástěnou, v podlaze je pouze prohlubeň s odtokem. Nevýhodou může být mokrá podlaha v celé koupelně a nebezpečí úrazu v důsledku uklouznutí. Přání majitelů bylo ovšem jasné.

Bezesporu je místo pro tuto stavbu skvělé a výjimečné. Výhledy do okolní přírody na zalesněné kopce, louky a skaliska okolo, to je ta pravá romantika.

Zdroj: ceschiamentil.it

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock