Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Malé bydlení pro dva muže a psa na 44 m2

Malé bydlení pro dva muže a psa na 44 m2

V úchvatné historické budově v centru Tel Avivu se nachází byt, který byl navržen pro pár úspěšných mužů a jejich psa. Vzhledem ke své malé výměře je typickou ukázkou toho, že i skromnějšímu prostoru mohou slušet tmavší barvy.

Zachovalou budovu Karelitz House, v níž se moderní byt ukrývá, navrhl v roce 1931 izraelský architekt Dov Hershkowitz. V časech blízké současnosti byla zrekonstruována, a to pod vedením architektonického studia Bar Orian Architects.

Obývací pokoj s otočnou skříní

Byt má sice malé rozměry, vysoký strop se však stará o pocit prostornosti. Celým interiérem prochází černobílá kombinace barev, přičemž právě použití černé dýhy potvrzuje silný účinek tmavé barvy na malý prostor. Společenské zóně tak dominuje černá obývací stěna, která zároveň slouží jako knihovna a televizní stěna. Vedle prakticky řešených úložných prostor v sobě ukrývá také audio systém a klimatizaci. K obývací stěně patří i poněkud netradiční otočná skříň, jež pro změnu z jedné strany slouží k odkládání oblečení, klíčů a pošty. Z druhé strany pak představuje zrcadlo.

Malé bydlení pro dva muže a psa na 44 m2
Foto: Amit Gosher

Minimalistická kuchyně, ložnice i koupelna

S obývacím pokojem je propojena kuchyně o minimálních rozměrech. Pár, který zde bydlí, totiž příliš nevaří, a tak mu tato velikost naprosto vyhovuje. V bytě tudíž navíc došlo k ušetření tolik důležitého prostoru. Do koupelny, která je umístěna hned u vchodu, tak z kuchyně putovala i pračka se sušičkou, a to přímo pod umyvadlo. Také ložnice nedisponuje příliš velkým prostorem, má velikost pouhých 10 m2. Vedle nezbytné postele v ní tak našla místo jen vestavná skříň, do které se vejde oblečení a dalších věci důležité pro chod domácnosti. I ložnice je provedena v dramatické černobílé kombinaci a nechybí tu ani pozoruhodná nástěnná dekorace.

Jak je tedy patrné, navzdory omezené velikosti bytu, získal interiér velice zajímavou tvář. Dramatickou díky velké míře černé barvy, ale přívětivou díky vhodnému uspořádání.

Foto: Amit Gosher
Zdroj: www.xs-arch.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock