Bydlení Přidáno: 12. 1. 2018

Malá dřevostavba z Nového Zélandu

David Maurice navrhl prázdninový domov pro svou rodinu. Na první pohled malý dům stojí v Puhiu, na venkově, na Novém Zélandu. Je postaven v mírném svahu a je obklopen divokou přírodou, zalesněnými kopci a dává rodině možnost uniknout každodennímu městskému životu.

David Maurice navrhl prázdninový domov pro svou rodinu. Na první pohled malý dům stojí v Puhiu, na venkově, na Novém Zélandu. Je postaven v mírném svahu a je obklopen divokou přírodou, zalesněnými kopci a dává rodině možnost uniknout každodennímu městskému životu.

Nepřáli jste si někdy utéct z ruchu velkoměsta a odpočinout si ve vlastním domečku obklopeném jen lesy? Mít své soukromí, klid a slyšet jen ševelení listí ve větru a zpěv ptáků. Zajet si odpočinout kdykoliv mátě chuť do svého vlastního vysněného království. Ne každému se taková možnost naskytne.

Stříbrná patina dřevěného obložení

David Maurice, který provozuje studio umístěné v australském městě Auckland, navrhl prázdninový domov pro svou rodinu. Tento dům byl postaven na mírném svahu, uprostřed zalesněné oblasti. Stavba je obložena vnějším pláštěm z přírodního dřeva. Už při návrhu David počítal s přirozeným zašednutím dřeva, proto byl hned na začátku použitý nátěr, díky kterému dřevo okamžitě zešedne a stavba tak nebude procházet zdlouhavým procesem, který by znamenal nestejné a časově náročné přirozené šednutí. Tím je zaručena nižší pozdější údržba a dům se tak může chlubit stříbrnou patinou.

Projekt se skládá z několika částí domu provázaných v jeden výsledný celek. Stavba je posazena na rovné ploše, jinak svažitého pozemku. Pro stavbu musela být plocha upravena, ale i tak je dům částečně uzpůsoben okolnímu prostředí.

David Maurice navrhl prázdninový domov pro svou rodinu. Na první pohled malý dům stojí v Puhiu, na venkově, na Novém Zélandu. Je postaven v mírném svahu a je obklopen divokou přírodou, zalesněnými kopci a dává rodině možnost uniknout každodennímu městskému životu.

Vířivka na terase

V přízemí se kuchyň a obývací pokoj doslova otevírá na terasu. Celá stěna je prosklená a lze celý prostor otevřít vstříc přírodě. Z terasy se tak stává velké prodloužení obývacího pokoje. Maximálním luxusem jsou dvě vířivky na terase, ze kterých je možné pozorovat nádherné panorama. Je zde i na zakázku vyrobený krb, díky kterému může být terasa užívaná po celý rok.

V přízemí je také dětský koutek, jako navazující část obývacího pokoje. Z obývacího pokoje se pak po schodech vychází do patra, kde je koupelna a místo pro spaní. V ložnici je také praktický pracovní stůl a netradičně zavěšená postel. Zajímavé je řešení spaní na galerii. Ze všech oken jsou také krásné výhledy na zeleň okolo. No není to ideální dům na víkendy? 

Zdroj:  ltdarch.co.nz
Další články: